Moeder Fritzie uit Tilburg niet langer verdacht van door elkaar schudden baby

16 oktober 2014 om 16:38
nl
De moeder van baby Fritzie uit Tilburg wordt niet langer verdacht van betrokkenheid bij het door elkaar schudden van het dertien maanden oude meisje. Justitie heeft de zaak tegen de vrouw geseponeerd vanwege onvoldoende bewijs. Dat heeft het een woordvoerder van het Openbaar Ministerie donderdag gezegd.
Geschreven door

De ex-vriend van de moeder, Wander S., werd in juni voor poging tot doodslag veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Hij heeft altijd ontkend Fritzie te hebben mishandeld en gaat in hoger beroep. De eerste zitting is op 25 november voor het gerechtshof in Den Bosch, zo laat een woordvoerder weten.
Bloedingen onder hersenvliesDe zwaargewonde Fritzie werd in december 2012 door haar moeder naar de huisarts gebracht. Het meisje was ermstig mishandeld. Ze had bloedingen onder haar hersenvlies.
De politie pakte in januari vorig jaar eerst de 26-jarige partner van de vrouw op. Later die maand werd de moeder van Fritzie gearresteerd. Ze werd lange tijd als verdachte gezien, maar mocht haar strafproces thuis afwachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.