Leden motorclub Satudarah aangehouden voor drugslab in Tilburg

16 oktober 2014 om 17:00
nl
De politie heeft woensdag twee mannen die betrokken zouden zijn bij een drugslab dat in 2013 aan de Jules Verneweg in Tilburg werd gevonden. Het gaat om een 41-jarige Tilburger en een 22-jarige man uit Den Bosch. De twee zijn volgens de politie lid van motorclub Satudarah.
Geschreven door

Tijdens een actie is op dinsdag 16 april 2013 in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Jules Verneweg een drugslaboratorium gevonden. Het lab werd niet meer gebruikt. Wel waren gevaarlijke chemicaliën gevonden die nodig zijn voor de productie van synthetische drugs. De eigenaar van de ruimte, een nu 38-jarige Tilburger, werd toen gearresteerd.
Nieuwe aanwijzingenDe Tilburger werd op 6 februari ook al opgepakt. Ook werd een 34-jarige man uit Venlo toen aangehouden. Ze werden verhoord, maar na een dag weer vrijgelaten.
Het onderzoek ging door en dat leverde nieuwe aanwijzingen op dat de Tilburger en de Bosschenaar betrokken zouden zijn bij het drugslab. De politie verwacht binnenkort nog meer mensen aan te houden.
Drie auto's in beslag genomenWoensdag zijn in verband met het onderzoek drie auto's, een scooter, enkele horloges en andere kostbaarheden in beslag genomen.
Satudarah heeft twee afdelingen in Tilburg: Southside en Syndicate. In juni werd een lid van Southside opgepakt voor betrokkenheid bij een drugslab in het Noord-Hollandse 't Zand. De viceprecident van Southside zit in Zweden vast voor cocaïnehandel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.