Kantoor coffeeshopketen Grass Company hoeft pas half november dicht - Omroep Brabant

Kantoor coffeeshopketen Grass Company hoeft pas half november dicht

16 oktober 2014 om 17:06
nl
Het kantoor van coffeeshopketen The Grass Company aan de Valkenjachtstraat in Tilburg hoeft pas 17 november dicht. Dat heeft de rechter in Breda bepaald in een kort geding dat de keten tegen de burgemeester van Tilburg had aangespannen.
Geschreven door

Woensdag werd bekend dat burgemeester Peter Noordanus het kantoor per direct voor een half jaar wilde sluiten, omdat er bij een inval in juli 10 kilo softdrugs was gevonden.
Noordanus wist van voorraad softdrugsVolgens de rechter is er met dat besluit in principe niets mis, omdat de voorraad drugs in strijd is met de Opiumwet. Maar The Grass Company was er open over geweest en heeft ook contact met de burgemeester over de situatie gehad.
Noordanus wist al zeker sinds mei 2013 van de voorraad in het kantoor en heeft er ondanks die wetenschap van afgezien om handhavend op te treden. Ook was er pas nog overleg geweest met de eigenaar en de huurder van het kantoorpand.
Genoeg tijd om zaken te regelenDe eigenaar en coffeeshophouder zouden genoeg tijd krijgen om hun zaken te regelen bij sluiting van het pand. Een directe sluiting past niet bij die afspraken, vindt de rechtbank en dus mag het kantoor nog tot 17 november openblijven. Daarna gaat de deur wel voor een half jaar op slot.
Het was voor de derde keer in een paar jaar dat de voorraad van het bedrijf in beslag werd genomen. De coffeeshopketen en de eigenaar worden onder andere verdacht van witwassen, corruptie en belastingfraude. Tegen de sluiting van het kantoor loopt ook nog een bodemprocedure.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.