Gemeente Boxmeer blijft illegaal Armeens gezin steunen - Omroep Brabant

Gemeente Boxmeer blijft illegaal Armeens gezin steunen

17 oktober 2014 om 00:30 • Aangepast 24 april 2020 om 18:38
nl
De gemeente Boxmeer gaat op een creatieve manier kijken hoe een Armeens gezin dat uit Nederland moet vertrekken voorlopig nog (financieel) geholpen kan worden. Begin volgende week vindt er een gesprek tussen de gemeente en het gezin plaats over de inhoud van die steun. De gemeenteraad heeft dat donderdagavond besloten.
Geschreven door

De vader, moeder en hun twee jonge kinderen moeten het land uit omdat de verblijfsvergunning van de man is afgenomen. Vader Hovsep Khachatryan kwam 15 jaar geleden op jeugdige leeftijd naar Nederland en kreeg een verblijfsvergunning. Hij stichtte hier een gezin.
Hij moet nu het land uit omdat hij heeft bekend dat hij bij aankomst in Nederland heeft gelogen over zijn naam. De familie Khachatryan kan niet in haar eigen levensonderhoud voorzien.
'Tot 1 juli helpen'Wat er donderdagavond concreet besloten is (en wat de 'creatieve manier' inhoudt), is nog onduidelijk. In het raadsvoorstel van de SP wordt geen bedrag genoemd.
De SP liet de raadsvergadering beleggen om het voorstel  te bespreken. De partij wil dat de gemeente tot uiterlijk 1 juli 2015 het gezin financieel helpt. De gemeente Boxmeer heeft de Khachatryans al vier maanden extra ondersteund met een zogeheten bovenwettelijke uitkering.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.