Booming China weet Brabant te vinden dankzij twintigjarige vriendschapsband

16 oktober 2014 om 20:04
nl
Grote Chinese bedrijven gaan zich steeds meer richten op het buitenland omdat de Chinese markt minder hard groeit dan eerst. Een voorbeeld is Opple Lighting, dat in Best het hoofdkantoor voor Europa heeft gevestigd. Volgens Eelco Brinkhoff van de Brabants Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) in Tilburg, komen er nog meer Chinese bedrijven naar Brabant. 'We staan pas aan het begin," zegt hij.
Geschreven door

Brabant heeft al twintig jaar vriendschapsbanden met de Chinese provincie Jiangsu, waar het hoofdkantoor van Opple gevestigd is. Ongeveer 35 Brabantse bedrijven hebben een vestiging in Jiangsu. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Bossche bedrijf HydroThane, dat zuiveringsinstallaties bouwt waarin uit afvalwater biogas wordt gewonnen.
Maar de Chinezen weten ook Brabant steeds beter te vinden. "Daar moeten we wel heel erg ons best voor doen, want Duitsland is de grootste afzetmarkt, en daar willen ze naartoe,"  zegt Eelco Brinkhoff van de BOM. Hij denkt dat Brabant een streepje voor heeft in Jiangsu omdat er de afgelopen twintig jaar veel geïnvesteerd is in contacten.
Gouverneur Dat bleek afgelopen dinsdag, toen de gouverneur van Jiangsu een bezoek bracht aan Brabant. "Normaal gesproken zou zo iemand naar Duitsland gaan," zegt Brinkhoff. Ook Brabant loopt zich intussen alweer warm voor een bezoek aan Jiangsu. Van 22 tot 30 november gaat provinciebestuurder Bert Pauli met een groot aantal ondernemers uit de Agrofood-sector naar Jiangsu.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.