Willem II hervat de competitie met een goed gevoel

16 oktober 2014 om 19:24
nl
Met een goed gevoel hervat Willem II zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De ploeg krijgt complimenten, heeft zich in het linkerrijtje genesteld en op Tim Cornelisse na is iedereen fit.
Geschreven door

Trainer Jurgen Streppel heeft dan ook het 'luxe-probleem' dat hij moet puzzelen om het juiste team te formeren. "Ik zal keuzes maken en jongens moeten teleurstellen om het juiste team te formeren. Dat is een klus, maar ook een luxe."
Willem II begint zaterdagavond als nummer acht van de eredivisie aan de confrontatie met Vitesse, dat drie plekken lager op de ranglijst staat. Maar om daar iets uit af te leiden is volgens Streppel 'ranglijst- of scorebord-journalistiek'. Qua resultaat heeft Vitesse een tegenvallende start, maar zij spelen misschien wel het beste voetbal. Alleen hebben zij een paar wedstrijden de doelpunten niet gemaakt, dus staan ze te laag", aldus de trainer van Willem II.
Willem II-Vitesse een aparte wedstrijdOok Frank van der Struijk kent de kracht van de komende tegenstander. De afgelopen zes jaar speelde hij voor de club uit Arnhem en dat maakt de komende wedstrijd voor de verdediger extra bijzonder.
"Natuurlijk is het voor mij een aparte wedstrijd. Veel spelers ken ik goed en er zitten ook vrienden van mij bij. Ik verwacht dat Vitesse, ondanks de haperende start, toch weer gewoon in de top-6 terecht komt. Maar wij pakken onze punten en doen voor niemand onder. Dus het kan zaterdag een aantrekkelijke wedstrijd worden."
'Piet houdt niet van voorzetten'Doordat Van der Struijk Vitesse goed kent, heeft hij ook wel een idee hoe die ploeg het best te bespelen is.  "Vitesse heeft bijvoorbeeld moeite met voorzetten via de zijkant. Piet (Velthuizen, de keeper van Vitesse) is daar niet zeker in. Dat is een pijnpuntje bij hun waar we gebruik van willen maken. We hebben goeie buitenspelers met een actie én een voorzet. Dus daar moeten we gebruik van maken."
Volop vertrouwen dus bij Willem II, maar trainer Jurgen Streppel doet er alles aan dat de ploeg met beide benen op de grond blijft staan. "Natuurlijk genieten we van de huidige situatie, maar we moeten blijven beseffen waar we mee bezig zijn en daar dagelijks keihard voor werken. Het is zaak om het goede gevoel vast te houden. We krijgen veel complimenten, maar dat is mooi geweest. Nu moeten we weer keihard werken om zaterdag drie punten te pakken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.