35 schapen gestolen, schapenhouder uit Aalburg looft 2000 euro uit voor gouden tip

16 oktober 2014 om 18:16
nl
Al veertig jaar heeft Jan Vos uit Aalburg zijn schapen en nu is er een deel weg. 35 van zijn 160 schapen zijn van de één op de andere dag verdwenen. De schapenhouder wilt ze graag terug en heeft nu een beloning uitgeloofd van tweeduizend euro voor de gouden tip.
Geschreven door

'Ik had liever gehad dat ze materiaal hadden meegenomen, dat had ik veel minder erg gevonden', vertel Vos. De schapen zijn, zijn hobby en betekenen veel voor Vos. "Ik heb al die schapen geboren zien worden, het is eigenlijk één grote familie en ik maak me grote zorgen."
De Aalburger moest 29 september nog een dood schaap uit de wei halen. Toen zag alles er nog rustig uit maar een paar dagen later werd hij gebeld door Waterschap Brabantse Delta dat de wei leeg was. De schapen van Vos lopen op de dijken van het Waterschap bij Oosterhout en Raamsdonkveer om daar het gras kort te houden.
De medewerkers van het Waterschap trokken niet gelijk aan de bel toen zij  de lege wei zagen. "Ze dachten dat ik mijn schapen zelf mee had genomen", vertelt Vos.
Dierenpolitie zoekt de zaak uitDe dierenpolitie zit bovenop de zaak en probeert de daders te vinden. Vos wil dat de beelden van IKEA bekeken worden. De daders moeten namelijk langs de IKEA zijn gereden en hij hoopt dat er op hun bewakingsbeelden iets te zien is. Daarnaast hoopt hij ook dat mensen in de omgeving misschien iets gezien hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.