Video

Dragqueen is Tilburgs 'Stuk van het Jaar' maar niemand weet wie ze is

16 oktober 2014 om 20:47 • Aangepast 24 april 2020 om 18:39
nl
Het regionaal archief Tilburg is op zoek naar de man of vrouw achter een kleurrijke dragqueen. De man of vrouw is gefotografeerd op Roze Maandag 2011 en is door het Tilburgse archief ingezonden als archiefstuk voor de 'Stuk van het Jaar Verkiezing'. De Tilburgse inzending is zeer omstreden omdat het niet om een oud archiefstuk gaat maar om een foto van drie jaar geleden.
Geschreven door

Tientallen archiefdiensten uit heel Nederland doen ook dit jaar weer mee aan 'Stuk van het Jaar Verkiezing'. Tilburg loopt met de inzending van 2014 wel heel erg uit de pas. Het archief stuurde geen oud stuk in maar een foto van Roze Maandag 2011. Waarom: de foto voldeed volledig aan het thema van de wedstrijd 'vriendschap'.
Wie bent u Op de Tilburgse inzending een kleurige dragqueen in lekkere felle kleuren. Maar een naam wie er op de foto staat, weet niemand.
Jojanneke van Zandwijk van het Tilburgse archief vertelt dat ze alles hebben afgezocht met Google en ook de mensen van Roze Maandag hebben ingeschakeld. Het resultaat: slechts één klein fotootje op Google afbeeldingen en verder niets.
OproepHet Tilburgse archief wil dolgraag weten wie de dragqueen op de foto is. "We gebruiken nu wel iemands gezicht. En het zal toch fijn zijn als zij ook weet dat zij gebruikt wordt voor deze mooie verkiezing", zegt Jael Jonkman van de Tilburgse archiefdienst. Wel is bekend dat de dame in kwestie op stelten over de kermis liep en waarschijnlijk met de Roze Maandag Expres naar Tilburg is gekomen.  
Daarom: wie staat er op deze foto? Het antwoord kan naar Omroep Brabant of naar het Tilburgse archief.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.