Beslag op huizen Henk Krol, advocaat wil voorkomen dat geld wordt weggesluisd: 'Het is niet waar'

16 oktober 2014 om 19:54
nl
De Stichting Vrienden van de Gaykrant heeft beslag laten leggen op twee huizen van Eindhovenaar Henk Krol van 50PLUS. Dat heeft advocaat Oscar Hammerstein donderdag laten weten na een bericht van EenVandaag. Vrijdag vergadert de partij over de kwestie.
Geschreven door

Hammerstein treedt op namens de Stichting Vrienden van de Gaykrant.
'Oplichting en flessentrekkerij'Uit de stukken die zijn ingeleverd bij de rechtbank, blijkt dat Krol subsidiegeld van het Ministerie van Onderwijs, bedoeld voor homo-emancipatie, ook gebruikte voor de website van 50PLUS.
Met de beslaglegging wil Hammerstein voorkomen dat de 50PLUS-politicus geld probeert weg te sluizen. Hij betitelt de handelswijze van Krol als 'oplichting en flessentrekkerij'.
Twee tonHet gaat om een bedrag van 206.883 euro, dat bedoeld was om een digitale ontmoetingsplaats voor homoseksuele jongeren op te richten. Volgens Hammerstein heeft Krol de ruim 2 ton gebruikt voor zijn politieke partij 50PLUS.
Het vermeende misbruik van het subsidiegeld vond plaats onder voorzitterschap van Krol, die 30 jaar de leiding had en alle subsidieaanvragen tekende. De stichting zegt dat Krol nauwelijks een administratie bijhield en andere bestuursleden niet op de hoogte hield.
'Complete onzin'Krol bestempelt de beschuldiging van misbruik van subsidiegeld als 'complete onzin'. "De website van 50PLUS is niet gemaakt door de SVGK, maar door een vriendin van een toenmalig bestuurslid en later door een webbouwer uit ik meen Den Bosch. Iemand die ik niet kende'', reageert Krol.
Over de beslaglegging is hem niets bekend. "Ik maak me er geen zorgen over. Meneer Hammerstein doet zijn best maar", aldus de politicus.
Vergadering 50PLUSDe partij van Krol vergadert vrijdagmiddag over de beschuldigingen, maar wil eerst bewijzen zien voordat er iets wordt ondernomen.
"Het is goed dat degenen die allerlei beweringen in het openbaar over Henk Krol uiten, dat nu maar eens duidelijk aantonen met concrete bewijzen", meldt John Struijlaard, voorzitter van 50PLUS, op de website van de partij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.