Video

Jo Vlemmix (87) uit Eindhoven ging tien weken na zijn brute mishandeling zelf achter de dader aan

16 oktober 2014 om 20:23
nl
Jo Vlemmix (87) heeft de man gezien die hem in maart zwaar mishandelde op de begraafplaats achter de St. Petruskerk in Eindhoven. Hij zag hem tien weken later plotseling lopen. "Dat weet ik voor 99 procent zeker. Hij keek me recht in de ogen aan", vertelt Jo in gesprek met Omroep Brabant.
Geschreven door

De Eindhovenaar herkende de dader aan zijn 'aparte loopje'. "Hij kwam mij op straat voorbijgelopen. Toen ik omkeek zag ik dat hij het was”, blikt het bejaarde slachtoffer terug. “Ik zette de achtervolging in, maar hield dit niet lang vol.”
Jo raakte de dader op de hoek van de Kloosterdreef kwijt. Hij wilde graag met de man in gesprek. “En misschien had ik hem wel een klap verkocht. Wat hij mij heeft aangedaan is een erg laffe streek. Ik zal nooit meer de oude worden.”[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/522779510820061185]
'Zeven maanden niets gehoord'Het nieuws dat er ontwikkelingen zijn in de mishandelingszaak, kwam voor Jo als een verrassing. Hij heeft in al die tijd niet één telefoontje van de politie gehad. "Ik heb de afgelopen zeven maanden niets van ze gehoord", vertelt hij teleurgesteld.
Jo besloot daarom om de politie maar niet in te schakelen nadat hij de dader op straat zag. “Als zij niets laten weten, dan denk ik: laat maar zitten.” [YouTube:body:http://youtu.be/xIYRvbOOD4U]
Bureau BrabantAankomende maandag komt de politie in Bureau Brabant met nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de dader. "Het is belachelijk dat ik dat zo moet horen", moppert Jo.
Zeven maanden na de mishandeling heeft Jo nog vooral last van zijn jukbeenderen. “Als ik me elektrisch scheer, dan doet het nog veel pijn." Conditioneel zit er een stijgende lijn in, zegt hij. "Ik was vóór de mishandeling een fitte meneer. Dat zal ik niet meer worden, vrees ik."
Honderden steunbetuigingenDe mishandeling van Jo Vlemmix deed veel stof opwaaien. Hij bezocht het graf van zijn vrouw toen de dader toesloeg. Na aandacht op Omroep Brabant kreeg hij per post honderden steunbetuigingen.[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/522776281356992512]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.