Video

Boze Henk Krol over beslaglegging op huizen: ‘Het is een complot en afgunst vanwege succes 50PLUS’

17 oktober 2014 om 09:22
nl
“Het is een complot. De feiten worden verdraaid”, dat zei een boze Henk Krol vrijdag tegen NPO Radio 1. Hij reageerde bij de radiozender op de beslaglegging op twee huizen door de Stichting Vrienden van de Gaykrant.
Geschreven door

Krol zou subsidiegeld voor een website voor homo-emancipatie ook hebben gebruikt voor de website van 50PLUS. De Eindhovense politicus wijst de beschuldiging nadrukkelijk van de hand. “Zou het te maken hebben met het succes van 50 PLUS? In een tijd dat wij heel hard nodig zijn nu de pensioenen ter discussie staan.”
Bewijzen50PLUS-topman Jan Nagel staat aan de zijde van Krol. “Wij kunnen aantonen dat we onze website zelf hebben betaald. Laat anderen maar bewijzen dat het niet zo is. Het is doelbewuste poging om onze partij te beschadigen.” De partij vergadert vrijdag over de kwestie.  
De Stichting Vrienden van de Gaykrant nam advocaat Oscar Hammerstein in de arm. Met de beslaglegging wil Hammerstein voorkomen dat de 50PLUS-politicus geld probeert weg te sluizen. Hij betitelt de handelswijze van Krol als 'oplichting en flessentrekkerij'.
Het gaat om een subsidiebedrag van 206.883 euro, dat bedoeld was om een digitale ontmoetingsplaats voor homoseksuele jongeren op te richten. Volgens Hammerstein heeft Krol de ruim twee ton gebruikt voor zijn politieke partij 50PLUS.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.