Video

Bijna 15 procent van de Brabanders leeft onder de armoedegrens

17 oktober 2014 om 13:10
nl
Rond de 370.000 inwoners van Brabant leven onder de armoedegrens. Dit blijkt uit cijfers van Platform31 in Den Haag, een kenniscentrum voor stedelijke en regionale ontwikkeling en het European Urban Knowledge Network.
Geschreven door

In heel Nederland leven 2,5 miljoen mensen onder de armoedegrens, een toename van één procent in vijf jaar tijd.
Kinderen het slachtofferHet risico op armoede en sociale uitsluiting onder kinderen nam in diezelfde periode veel sterker toe: van 15,5 procent in 2008 naar 17 procent in 2013. Het gaat om 604.000 kinderen in Nederland.
In Nederland is armoede vooral geconcentreerd in achterstandswijken van steden. "Deze ruimtelijke concentratie en afscheiding verkleint de kansen voor armen om hun situatie te verbeteren. Dit zorgt voor ongelijke kansen voor kinderen in het onderwijs en ongelijke kansen later op de arbeidsmarkt. Bovendien hebben kinderen die in armoede opgroeien een lagere levensverwachting", schrijft Platform31.
RandstadBrabant en Limburg springen er ten opzichte van de Randstad en Noord-Nederland nog redelijk positief uit. Daar is het percentage van inwoners dat onder de armoedegrens leeft tussen de 15 en 19,5 procent.
Vrijdag 17 oktober is wereld-armoededag. In Breda zijn er verschillende initiatieven om het probleem onder de aandacht te brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.