Aangifte Stichting Vrienden van Gaykrant tegen Henk Krol en Jan Nagel

17 oktober 2014 om 13:16
nl
De Stichting Vrienden van de Gaykrant doet aangifte tegen de 50PLUS-politici Henk Krol en Jan Nagel. Tegen Nagel vanwege laster en tegen Krol vanwege verduistering en oplichting. Dat meldt de NOS.
Geschreven door

50PLUS-oprichter en senator Nagel sprak vrijdagochtend in het WNL-programma Vandaag de Dag tegen dat Eindhovenaar Henk Krol subsidiegeld van de Stichting Vrienden van de Gaykrant voor de website van 50PLUS heeft gebruikt. Hij daagde de stichting uit met bewijzen te komen.
'In goede naam en eer aangetast'Verder zei Nagel over Oscar Hammerstein, de advocaat van de stichting, dat die alleen verstand heeft van het beslag leggen op huizen omdat hem dat zelf ook is overkomen 'omdat hij niet correct had gehandeld'. Volgens Hammerstein is dat laster.
Naast de Stichting Vrienden van de Gaykrant gaat ook Hammerstein zelf aangifte doen tegen Nagel. Hammerstein voelt zich in zijn goede naam en eer aangetast door uitspraken van Nagel, meldt hij in een persbericht.
Succes 50PLUSOok Krol is boos. Hij oppert dat de beschuldigingen over oplichting maken hebben met het succes van 50PLUS. "In een tijd dat wij heel hard nodig zijn nu de pensioenen ter discussie staan.” Donderdag legde de Stichting Vrienden van de Gaykrant beslag op twee huizen van Krol.
Het bestuur van 50PLUS laat vrijdagavond weten dat de partij zich ondanks alle ophef 'niet van de wijs laat brengen' en gewoon doorgaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.