Video

Justitie eist opnieuw 12 jaar cel tegen Mario van E. voor moord op Elsa Tisseur

17 oktober 2014 om 13:20
nl
Justitie heeft ook in hoger beroep 12 jaar cel geëist tegen Mario van E. voor het vermoorden en begraven van zijn ex-vriendin Elsa Tisseur in 2010. De eis is gelijk aan de straf die Van E. in 2012 kreeg opgelegd van de rechter. Hij werd destijds veroordeeld voor doodslag.
Geschreven door

Van E. werd in 2012 veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor doodslag op Elsa Tisseur. Haar lichaam werd in december 2010 gevonden in de bossen bij Wijbosch. Mario van E. had twee maanden eerder de vermissing van de 35-jarige vrouw opgegeven.

De rechtbank oordeelde destijds dat Van E. Tisseur om het leven had gebracht door haar te laten stikken of te wurgen. Daarna werd ze begraven in het bos.

Vasthouden aan onschuld
Van E. bleef altijd aan zijn onschuld vasthouden en ging daarom in hoger beroep. Daarin werden verschillende getuigen op zitting gehoord. De advocaten van Mario van E. wilden onder meer aantonen dat iemand anders Elsa zou hebben gedood. Daarover kwam tijdens de zitting geen duidelijkheid.  
Volgens de advocaat-generaal zijn de verhoren een soort achterhoedegevecht geweest, zonder resultaat.  De advocaten van Van E. pleiten nog steeds voor zijn vrijlating. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.