Video

Jonge creatievelingen bouwen hutten voor zieke vriendjes bij Villa Pardoes in Kaatsheuvel

17 oktober 2014 om 16:17
nl
Gezonde kinderen bouwen vrijdag samen met hun gezin zelfontworpen hutten voor zieke klasgenoten of vrienden bij Villa Pardoes in Kaatsheuvel. In totaal hadden ruim 220 kinderen een ontwerp ingediend. Tien jonge creatievelingen wonnen de wedstrijd en mochten vrijdag hun eigen hut bouwen.
Geschreven door

Driftig verfden, hamerden en plakten de kinderen de standaard tuinhuisjes vol met allerlei creaties. Het is duidelijk dat de kinderen goed hebben nagedacht hoe hun hut eruit moet komen te zien.
Van boothut tot Hans en Grietje''Mijn hut moet een boothut worden met een stuur, plastic vissen en een echte verrekijker", vertelt ontwerper Jorne Muilekom uit Waalwijk trots. Ondertussen is hij druk bezig met het schilderen van de romp van het schip. ''Dit is de tekening. Zo moet het worden.''
Robin Kostense bouwt daarnaast haar eigen hut. Het is nog niet helemaal duidelijk of de hut nu Hans en Grietjehuis of Peperkoekhut. ''Mijn idee heb ik afgekeken van het huisje van Hans en Grietje uit De Efteling. Er komen overal krakelingen en andere koekjes op'', vertelt het meisje uit Raamsdonksveer terwijl ze met spijkers het dakleer vast slaat.
'Niet voor De Efteling hier'De tien winnende ontwerpers mochten hun hut vrijdag en zaterdag zelf in elkaar zetten. Daarnaast mogen ze dit weekend in het Efteling-hotel slapen en genieten van het pretpark. Voor Jorne is dat niet zo belangrijk. ''Ik bouw net zo graag als dat ik naar De Efteling ga. Daarom doe ik dit ook voor mijn zieke klasgenootje. Ze heeft heel veel last van astma.''
Het idee van de hutten is van stichting Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF), bouwbedrijf Hornbach en Villa Pardoes. In het vakantieverblijf kunnen ernstig zieke kinderen met hun gezin een week tot rust komen en genieten in De Efteling. Die kinderen kunnen zich vanaf nu dus ook vermaken in een van de tien hutten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.