Geen Memphis Depay, maar wel nieuwe schoenen voor PSV tegen AZ

17 oktober 2014 om 16:35
nl
PSV'er Memphis Depay zal zaterdag niet spelen tegen AZ. Coach Philip Cocu wil geen enkel risico nemen met zijn sterspeler. PSV speelt tegen AZ waarschijnlijk op nieuwe schoenen. Die zouden de vele glijpartijen van de laatste weken moet voorkomen.
Geschreven door

Depay is niet de enige die nog ontbreekt bij PSV zaterdag. Georginio Wijnaldum, Stijn Schaars, Abel Tamata en Oscar Hiljemark zijn geblesseerd, Jeffrey Bruma, Joshua Brenet en ook Phillip Cocu zelf zijn geschorst.
lange reeks wedstrijdenOndanks al die afwezigen wil Cocu Memphis nog niet brengen. "Het is een belangrijke maar geen beslissende wedstrijd", zegt hij. "Er komt een enorme reeks wedstrijden aan. Ik wil geen risico met hem nemen." Depay is nagenoeg hersteld van een liesblessure. Hij trainde afgelopen week al volop mee met de koploper van de eredivisie.
De afwezigheid van Bruma zorgt er voor dat de Fransman Nicolas Isimat-Mirin voor het eerst in een competitiewedstrijd aan de aftrap zal verschijnen. De verdediger speelde tot dusver alleen tegen FC Utrecht in het bekertoernooi.
Nieuwe schoenenDe PSV-selectie heeft vrijdag achter gesloten deuren getraind in het Philips-stadion. Dit om het veld en schoenen te testen. Na de vele glijpartijen van spelers de afgelopen weken is er zand gestrooid tussen het gras. De spelers spelen zaterdag daarom op andere schoenen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.