Ex-RKC'er Evander Sno durft niet meer te voetballen

17 oktober 2014 om 18:49
Voormalig RKC- en NAC-speler Evander Sno durft niet meer te voetballen. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Hij is bang om opnieuw een hartstilstand te krijgen. De speler van Westerlo volgt nu een mentaal herstelprogramma.
Geschreven door

In 2010 werd Sno verrast door een hartaanval tijdens een wedstrijd met Jong Ajax. Hij moest op het terrein gereanimeerd worden en kreeg later een defibrillator ingebouwd. Ook daarna had de middenvelder nog last van hartritmestoornissen.
Durft niet diep te gaanDat verleden als hartpatiënt laat hem volgens Het Nieuwsblad ook bij Westerlo niet los. Sno is volledig blessurevrij, maar toch kan hij niet spelen. De angst voor een nieuwe hartstilstand is te groot. "Hij durft niet diep te gaan", vertelt ploegmaat Sherjill MacDonald in de krant.
"Hij is bang om een nieuwe schok te krijgen van zijn defibrillator. Bij elke inspanning denkt hij erover na. Hij zit er echt mee." Sno traint voorlopig apart en volgt een mentaal herstelprogramma van zes weken. Zo hoopt de 27-jarige Sno zijn angst te overwinnen.
RKC en NACEvander Sno speelde van 2011 tot afgelopen zomer voor RKC Waalwijk. In het seizoen 2005-2006 speelde hij op huurbasis voor NAC Breda.

Wachten op privacy instellingen...