Zanger Albert West (65) uit Rosmalen overleden

ROSMALEN - Zanger en entertainer Albert West uit Rosmalen is donderdagochtend in het bijzijn van zijn familie overleden. Dit heeft zijn management Jan Vis Artiesten & Evenementen bekendgemaakt. Albert West was 65 jaar.
Een fietsongeluk in de polder bij Maren-Kessel dat op 27 mei plaatsvond, is de zanger uiteindelijk fataal geworden. Hij overleed donderdagochtend om vijf uur in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. In december 2012 raakte de zanger eenzijdig verlamd door een ruggenmerginfarct. Sindsdien revalideerde hij en trad hij niet meer op.

West scoorde als zanger van de vroege jaren zeventig-band The Shuffles met onder meer de hit Cha-La-La, I Need You. In 1973 ging hij solo verder en scoorde hij met nummers als Ginny Come Lately, Give a Little Love en Amarillo.

'Droom niet mogen voltooien'
Manager Brigitte Vis laat weten dat er voor donderdag eigenlijk een afspraak in de agenda stond om over een nieuwe cd te praten. "Die droom heeft Albert niet mogen voltooien", zegt ze in een verklaring.

De zanger laat zijn vrouw Joke, dochter Josine, schoonzoon Joep en drie kleinkinderen achter. Een condoleanceregister stroomt inmiddels vol met reacties op het overlijden van de zanger.