'Ginne dure taol hee', geen przewalskipaard op Tilburgs dictee wat Fred van Boesschoten betreft

17 oktober 2014 om 20:07
nl
Nee, we hoeven op Het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol geen ingewikkelde, hoogdravende woorden als przewalskipaard te verwachten. Het dictee wordt dit jaar voorgedragen door Fred van Boesschoten, en die houdt nie van dure taol.
Geschreven door

Van Boesschoten, nog nooit betrapt op zinnen van meer dan drie woorden, werd gevraagd voor het dictee door zijn goede vriend Ferry van de Zaande. Laatstgenoemde is een grootheid in het Tilburgse en had volgens Van Boesschoten geen tijd voor het dictee.
'Uren schrijven'Fred van Boesschoten is onder meer bekend van het lied 'Dès 'n schôône waoge' en spreekt vloeiend Tilbörgs. Niet gespeend van enige flegmatiek legt de blauwe taxichauffeur uit wat het dictee voor hem betekent: uren schrijven. Van Boesschoten, een leerling van het credo 'niet lullen, maar poetsen', ziet in de zin van het leven dan ook enkel 'werken'.
Voetreis naar RomeHet dictee wordt op 25 oktober gehouden in De Symfonie. Voor de prijzen hoef je niet thuis te blijven volgens Van Boesschoten. Onder de winnaars worden voetreizen naar Rome en boterhammen met tevredenheid uitgedeeld.
[YouTube:body:http://youtu.be/-SzQI5vA9H0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.