Video

Steeds meer buitenlandse studenten weten Brabantse universiteiten te vinden

19 oktober 2014 om 13:00
nl
Chinees, Bulgaars, Japans of Fins. Het zijn exotische talen in het grootste deel van onze provincie, maar op de Brabantse universiteiten niet bijzonderder dan Nederlands of Engels. De universiteiten van Tilburg en Eindhoven werven actief studenten in het buitenland. En die studenten komen maar wat graag onze kant op.
Geschreven door

Op de Tilburgse Universiteit komt maar liefst één op de tien (elf procent) van de studenten uit het buitenland. Op de Technische Universiteit Eindhoven is dit zelfs één op de vijf (negentien procent). En waarschijnlijk gaat dit percentage de komende jaren nog verder omhoog. Daar streven de opleidingsinstituten zelf in elk geval wel naar.
"Als je tegenwoordig werkt in een groot bedrijf dan zie je dat daar mensen werken van veel verschillende nationaliteiten", vertelt Rector Magnificus Philip Eijlander van Tilburg University. "Het beste wat wij kunnen doen, is de studenten daar tijdens hun studie op voorbereiden."
Goed EngelsMikael Homanen (24) uit Finland studeerde International Business in Tilburg en doet er nu ook zijn research master. "Ik ben hier in Tilburg terecht gekomen, omdat ik in een land wilde studeren waar goed Engels wordt gesproken en dat tevens een goede reputatie heeft op het gebied van business- en economie-opleidingen."
De Brabantse universiteiten gaan steeds verder in hun streven naar internationalisering. De Technische Universiteit Eindhoven heeft inmiddels een directeur internationalisering aangesteld. En de Tilburgers hebben zelfs een bureau geopend in het Chinese Beijing om daar studenten naar Brabant te lokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.