Video

Juweliersechtpaar Goldies Deurne bedreigd door onderwereld, politie hangt camera's op

17 oktober 2014 om 20:35 • Aangepast 24 april 2020 om 18:42
nl
Het juweliersechtpaar Willy en Marina Sanders van juwelier Goldies in Deurne wordt bedreigd door figuren uit de onderwereld. Rondom hun huis heeft de politie camera's opgehangen. De Criminele Inlichtingen Eenheid van de politie in Eindhoven heeft opgevangen dat mensen uit het criminele circuit het juweliersechtpaar iets wil aandoen.
Geschreven door

Behalve het cameratoezicht wordt er ook extra gesurveilleerd bij de woning.
"De bedreigingen zijn dermate serieus dat de politie anderhalve week geleden het echtpaar heeft gewaarschuwd", vertelt advocaat Jan-Hein Kuijpers, die het juweliersechtpaar bijstaat.
'Nog enger'Het zou gaan om dreigementen dat het juweliersechtpaar iets zou overkomen. "Het echtpaar wil graag dat iedereen weet dat ze bedreigd worden", zegt de advocaat. Hij hoopt dat de dreigers door de publiciteit afzien van hun plannen.
De bedreigingen zijn niet rechtstreeks binnengekomen bij het juweliersechtpaar, maar opgevangen door de politie. "Dat maakt het nog enger", zegt Kuijpers. Volgens de advocaat is de politie nog bezig met onderzoek. De politie wil zelf niets kwijt over de bedreigingen.
Marina kan druk niet aanDe bedreigingen hebben een grote impact op het leven van het juweliersechtpaar. Volgens Willy Sanders kan zijn vrouw Marina Sanders de druk niet meer aan en is zij er geestelijk slecht aan toe.
Zelf blijft Willy Sanders nuchter. “Nee, ik ben niet bang, maar wel extra alert”, zegt hij tegen Omroep Brabant. “Ik ben blij dat er in de wijk veel sociale controle is. Zo gauw er iets verdachts is ziet iedereen het.”
Twee overvallers doodgeschotenJuwelier Goldies was op 28 maart doelwit van een fatale overval. Daarbij kwamen twee overvallers om het leven. Het ging om de 20-jarige Abdel H. en de 29-jarige Youssef F. Juweliersvrouw Marina opende het vuur op de overvallers toen haar man in hun winkel werd aangevallen.
Eind september werd bekend dat Marina niet wordt vervolgd. Volgens justitie was er sprake van noodweer.
Verband tussen overval en bedreigingen?Advocaat Kuijpers gaat ervan uit dat er een verband is tussen de overval en de bedreigingen. De doodgeschoten overvallers kwamen uit Eindhoven. "Het echtpaar is verder nooit met justitie in aanraking geweest. Maar ik weet niet of de dreigers op de een of andere manier betrokken zijn bij de overvallers, of dat individuen zich er nu mee bemoeien terwijl ze er verder niets mee te maken hebben."
Al het nieuws over de overval op juwelier Goldies in Deurne vind je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.