Video

Miljonair tekent contract om arme mensen in Tilburg te helpen na oproep Quiet 500

17 oktober 2014 om 23:09
nl
Een miljonair heeft deze week een contract getekend om arme mensen in Tilburg te helpen. Hij is één van de miljonairs die reageerden op een oproep van de Quiet 500, een tijdschrift met verhalen over Tilburgers die in armoede leven.
Geschreven door

De initiatiefnemers van de Quiet 500 willen niet zeggen wie de weldoener is. Het gaat om een miljonair die eigenaar is van zestien bedrijven.
Vanuit Tilburg naar heel NederlandHet contract gaat volgend jaar in. Het gaat om een experiment. Als dat werkt in Tilburg, wordt het uitgerold over heel Nederland.
Vrijdag was het Internationale Dag van de Armoede. Op allerlei plekken in Brabant was er daarom aandacht voor armoede. Zo werd er in Tilburg gedemonstreerd tegen armoede.
Parodie op Quote 500De Quiet 500, een parodie op de ‘rijkenlijst’ Quote 500, werd een jaar geleden gelanceerd op de vorige armoededag. De verkoop van het tijdschrift leverde 50.000 euro op, voor het goede doel uiteraard.
Alle miljonairs uit de Quote 500 kregen de Quiet 500 toegestuurd. Drie van hen meldden zich om te investeren in armoedebestrijding. Eén van die miljonairs heeft nu dus daadwerkelijk een contract daarvoor getekend.
Geen reactie van burgemeestersHet tijdschrift werd ook verstuurd aan alle burgemeesters en wethouders, maar daarvan reageerde niemand. "Daar zou ik nog wel een appèl op willen doen", zegt initiatiefnemer Ralf Embrechts van de Quiet 500. Zij kunnen armoedebeleid maken en dat wordt hoognodig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.