FC Eindhoven krijgt billenkoek van FC Oss en loopt koppositie Jupiler League mis

17 oktober 2014 om 23:39
FC Eindhoven is er vrijdagavond niet in geslaagd de koppositie in de Jupiler League te pakken. In Oss verloor de ploeg met 3-0 van de plaatselijke FC. De Ossenaren staan nu keurig in de subtop.

FC Eindhoven begon uitstekend aan het duel in Oss en creëerde in de eerste twintig minuten liefst vijf kansen.
Eerst mikte Roald van Hout een vrije trap keurig tussen de palen, maar zag FC Oss-doelman Luuk Koopmans redding brengen. Daarna waren er mogelijkheden voor Jens van Son (tweemaal), Joey Sleegers en opnieuw Van Hout. Steeds vonden ze Koopmans op hun weg of mikten naast.
Eerste kans, gelijk raakDe eerste de beste kans van FC Oss leverde wel een doelpunt op. Jonathan Opoku schoot na 22 minuten beheerst binnen. Geheel tegen het spelbeeld in stond de ploeg van Wil Boessen daarmee op voorsprong.
FC Eindhoven was het na de tegentreffer helemaal kwijt. Er werden geen kansen meer gecreëerd. Omdat de thuisploeg het allemaal wel goed vond, was het restant van de eerste helft slaapverwekkend.
Na de pauze beet Eindhoven weer wat meer van zich af. Van Hout maakte het Koopmans in de 51ste minuut lastig met zijn inzet. Sleegers was er als de kippen bij om het Osse doel in de rebound onder vuur te nemen, maar schoot huizenhoog over.
Van Veen maakt zijn achtsteDe topscorer van de Jupiler League, Kevin van Veen, was tot op dat moment amper in beeld geweest. In de 58ste minuut gaf de aanvaller een teken van leven. Sterker nog: hij tekende gelijk voor een doelpunt. Van Veen was met een kopbal het eindpunt van een fraaie aanval en zette het zeer effectieve FC Oss op een 2-0 voorsprong.
De wedstrijd was daarna wel gespeeld. FC Oss toonde eindelijk wat meer lef zonder echt grote kansen te creëren en FC Eindhoven straalde niet uit nog te geloven in een goed resultaat. Vlak voor tijd werd de eindstand bepaald. Invaller Renan Zanelli, koud in het veld, maakte de 3-0.
Verlies na zes overwinningenNa zes overwinningen op rij, een evenaring van het clubrecord, was de nederlaag van FC Eindhoven daarmee een feit.
Trainer Jean-Paul de Jong raakt niet paniek. "Dit is een incident. We hebben te veel kwaliteit om ons nu ineens zorgen te gaan maken. Oss heeft het goed gedaan. Ze waren dodelijk effectief. Daar moeten we van leren."
FC Oss viert zege uitgebreidBij de thuisploeg waren er alleen maar lachende gezichten. Sterker nog, het duurde minuten lang voordat de spelers en staf het veld verlieten. Uitgebreid genoten ze met het publiek van de zege. "Onze verdediging heeft het uitstekend gedaan vandaag. Die jongens verdienen een compliment", vertelde topscorer Van Veen.
"Mijn eigen spel was niet al te best", vervolgt hij. "Daar zou ik een dikke vijf voor geven. Het moet echt beter, maar toch blijf ik gewoon scoren. Dat is wel lekker, maar alles bij elkaar opgeteld ben ik niet tevreden over mijn inbreng", aldus de topscorer met acht treffers.