RKC Waalwijk wint eindelijk weer eens en is hekkensluiter af

17 oktober 2014 om 23:39
Na negen wedstrijden zonder overwinning heeft RKC Waalwijk vrijdagavond eindelijk weer gewonnen. Thuis tegen Telstar werd het 2-0. Daardoor is RKC Waalwijk, in ieder geval voor even, weg van de laatste plek in de Jupiler League.

Toch leek het er in het begin niet op dat RKC zou gaan winnen van Telstar. Ralf Seuntjens, Anmar Almubaraki, Kevin van Essen en Tarik Tissoudali waren in de eerste helft allemaal dicht bij de 0-1.
Seuntjens zelfs twee keer. Na drie minuten speelde de ex-spits van RBC en FC Den Bosch zich slim voor het doel van Arjan van Dijk, maar schoot naast. Twintig minuten later kon Van Dijk met moeite zijn kopbal pakken.
Eerste RKC-kans raakRKC was wél effectief. Alvin Fortes benutte de eerste kans van de wedstrijd. De talentvolle snelle aanvaller werd diep gestuurd en bleef één tegen één koel voor Telstar-keeper Cor Varkevisser: 1-0.
Hoe bevrijdend die goal was, bleek wel uit het enthousiasme waarmee de Fortes zijn doelpunt vierde. Eindelijk zat het RKC weer eens mee, na maanden vol tegenslag. "En het is mijn eerste doelpunt op dit niveau."
Nog meer feestVlak voor rust maakte Malcolm Esajas de Waalwijkse vreugde nog groter. Na een scrimmage in het strafschopgebied kwam de bal voor zijn voeten en hij joeg de 2-0 binnen.
De voorsprong deed RKC zichtbaar goed. De ploeg voetbalde in de tweede helft steeds makkelijker, alsof de druk van de schouders was.
Tot de 75e minuut wist Telstar maar één goede kans meer te creëren. Die was voor verdediger Steve Olfers, maar hij kopte een vrije trap van Alair Cruz Vicente in het zijnet.
Nog even billenknijpenIn de slotfase, toen de krachten bij de hardwerkende RKC'ers afnamen, werd Telstar wél weer serieus gevaarlijk. Zo was Seuntjens dichtbij in de 77e minuut, maar hij schoot weer net naast. En toen hij eindelijk wel scoorde, in de 81e minuut, werd zijn goal afgekeurd.
Ook Tissoudali was een paar minuten later dichtbij. Hij passeerde RKC-keeper Van Dijk, maar hij schoot in het zijnet. Daarna verloor Telstar de hoop op een treffer.
'Moeten vooruit'Door de zege op Telstar doet RKC de laatste plaats in de Jupiler League over aan Fortuna Sittard, al komt die ploeg maandag nog in actie. Daarnaast is het een prima begin van de strijd om de tweede periodetitel.
"We moeten vergeten wat we de eerste periode hebben laten zien", vindt middenvelder Nick Coster. "We moeten vooruit."