‘Krol streek vaker onterecht subsidie op'

18 oktober 2014 om 09:33
nl
Henk Krol heeft als voorzitter van de Stichting Vrienden van de Gay Krant veel meer overheidssubsidie opgestreken, zonder dat duidelijk is of dat geld goed is besteed. In totaal gaat het om bijna een kwart miljoen euro, boven op de twee ton die minister Bussemaker (Onderwijs) nu terugvordert.
Geschreven door

Dat schrijft De Telegraaf op basis van eigen onderzoek. Van de besteding van de 237.000 euro ontbreekt verantwoording van een accountant; de administratie is zoek.
Noodlijdende Gay KrantKrol hengelde de subsidies van het ministerie van Onderwijs binnen tussen 2008 en 2011. De aanvragen, die op één na zonder problemen werden toegewezen, varieerden van een heruitgave van een boekje over het homohuwelijk (26.000 euro) tot een magazine over ’coming out day’ (50.000 euro).
Volgens Peter Derksen, huidig bestuurslid van Stichting Vrienden van de Gay Krant, werd het meeste subsidiegeld gebruikt voor andere zaken, met name het in de lucht houden van de noodlijdende Gay Krant.
Administratie verdwenenHard bewijs voor verkeerd gebruik van subsidiegeld ontbreekt, omdat na het faillissement van het homoblad de administratie van de stichting is verdwenen.
Ook de accountants die namens het Rijk onderzoek deden, konden geen stukken vinden, stellen bronnen dicht bij het onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.