Sport zaterdag: Puntje voor PSV/FC Eindhoven, record Femke Heemskerk

18 oktober 2014 om 10:43
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor de voetbalsters van PSV/FC Eindhoven en zwemmen in Aken.
Geschreven door

PSV/FC Eindhoven knokt zich naar 2-2De voetbalsters van PSV/FC Eindhoven hebben de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag vrijdagavond gelijkgespeeld. Het duel eindigde in 2-2. PSV/FC Eindhoven kwam 2-0 achter, maar zette die achterstand in de tweede helft recht. Daniëlle van de Donk maakte in de 68e minuut de aansluitingstreffer en vijf minuten later zorgde Jeslynn Kuijpers voor de 2-2. Van de Donk en Myrthe Moorrees leken in de Eindhovense vrouwen slotfase ook nog de zege te bezorgen, maar de paal en de ADO-keeper voorkwamen dat.
Record Heemskerk in AkenFemke Heemskerk heeft vrijdag tijdens het internationale Zwemfestival in het Duitse Aken een nieuw Nederlands record op de 400 meter wisselslag gezwommen. Ze tikte aan na vier minuten en 33,88 seconden. Daarmee dook de zwemster van NTC Eindhoven ruim twee seconden onder de oude toptijd van Wendy van der Zanden (4.36,03). Heemskerk kwalificeerde zich met die recordtijd tevens voor het WK kortebaan in Doha.
Kromowidjojo wint bij rentreeZwemster Ranomi Kromowidjojo heeft haar rentree in het wedstrijdbad met winst opgeluisterd. De olympisch kampioene won zaterdag bij het International Swimming Festival in het Duitse Aken de 50 meter vrij in een tijd van 23,64. Het podium was volledig Nederlands met verder Femke Heemskerk (23,95) en Tamara van Vliet (24,97). Kromowidjojo liet afgelopen zomer de Europese kampioenschappen schieten nadat ze eerder de samenwerking met coach Christiaan Sloof had beëindigd. Ook strandde haar relatie met Pieter van den Hoogenband. Ze is in voorbereiding op de WK kortebaan in december in Doha.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.