Informatie vermiste kinderen voortaan op honderden schermen in Brabant

NUENEN - Het Nuenense Storeplay toont sinds kort vermissingen van kinderen op honderden tv-schermen in Brabant. Het gaat om een primeur.
Storeplay laat op ruim driehonderd schermen actuele vermissingen van kinderen in de provincie zien. De schermen zijn te vinden bij publieke plekken, zoals zwembaden, sportscholen, tankstations en cafetaria's.

De Nuenense onderneming, die normaliter advertenties op televisies vertoont, zegt zelf AMBER Alert te hebben benaderd voor een samenwerking. "Vanaf het moment dat we met Storeplay begonnen, heb ik er van gedroomd ooit samen te werken met AMBER Alert", aldus eigenaar Geert de Graef.

Een primeur
Het is voor het eerst dat een Nederlands bedrijf vermissingen van kinderen toont op tv-schermen bij publieke plekken. Woordvoerder Ed Kraszewski van de politie bevestigt dit tegenover Omroep Brabant. Hij benadrukt dat het om alle vermissingen van kinderen gaat die de politie op haar site meldt.

Kraszewski zegt blij te zijn met het initiatief. "Het is alleen maar goed dat er ruim aandacht voor is. Bij zo'n 500 tot 600 vermissingen per jaar vragen we hulp van het publiek."