Directeur Eindhoven Airport droomt over bestemming New York: 'Dat zou fantastisch zijn'

18 oktober 2014 om 16:28
nl
Directeur Joost Meijs van Eindhoven Airport hoopt dat over enkele jaren vanaf zijn luchthaven naar New York kan worden gevlogen. Dat zei hij zaterdagmiddag tijdens het radioprogramma Alles Mag op Zaterdag van Omroep Brabant.
Geschreven door

Op dit moment liggen de bestemmingen nog vooral in en om Europa. Maar dat blijft niet zo, voorziet Meijs. "Zo langzamerhand is heel Europa wel bediend. Er komt een moment dat we ook intercontinentaal naar grote bestemmingen kunnen gaan vliegen."
Een bestemming als New York zou dan geweldig zijn, vindt Meijs. "Voor de regio Eindhoven zou dat een fantastische ontwikkeling zijn."
Airport mag flink groeienDeze week maakten staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en minister Hennis-Plasschaert van Defensie bekend dat Eindhoven Airport tot 2020 flink mag blijven groeien. Volgens Meijs is groei vooral te denken aan de ontwikkelingen die de regio doormaakt.
"De luchthaven kan zich ontwikkelen doordat de regio zich ontwikkelt. Dat creëert een vraag naar vliegverkeer. Kijk deze week maar naar de Dutch Design Week in Eindhoven. We merken dat de toestellen die uit Italië komen, vol zitten."
AmbitiesAls voorbeeld voor hoe Eindhoven Airport er ooit uit kan komen te zien, verwijst Meijs naar de internationale luchthavens van Boedapest en Düsseldorf. "Van Boedapest kunnen we qua klanttevredenheid veel leren. Als ik eerlijk ben, spiegelen we ons vooral aan Düsseldorf."
Waarom Düsseldorf? "Dat is een grote luchthaven met bijna twintig miljoen passagiers, maar op de een of andere manier is het comfort overeind gebleven. De loopafstanden zijn er kort. Daar hebben we een voorbeeld gevonden."
Volop ambitiesRyanair maakte deze week bekend vanaf Eindhoven op nog eens vijf extra bestemmingen te gaan vliegen. Meijs heeft volop ambities. "Toen ik negen jaar geleden begon, kende Eindhoven Airport vijf directe lijnbestemmingen. Nu zijn dat er ongeveer 75."
De passagier heeft een belangrijke rol in die ambitie. "Als de markt een grote vraag kent om twee tot drie keer per week op New York te gaan vliegen en als vliegtuigmaatschappijen overtuigd zijn van die vraag, moet dat mogelijk zijn. Als mensen willen, moeten ze dat vooral roepen. Dat helpt vast."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.