MeteoGroup: zo warm is het in Brabant in deze tijd van het jaar nog nooit geweest

18 oktober 2014 om 17:24
nl
Het is in Brabant sinds het begin van de metingen nog nooit zo warm geweest in deze tijd van het jaar. Bij alle meetstations in Brabant zijn zaterdag de records verbroken, zo laat MeteoGroup desgevraagd weten.
Geschreven door

Het kwik steeg bij alle Brabantse hoofdstations tot unieke waarden. De temperatuur nam in Eindhoven, Rijen en Woensdrecht toe tot ruim 23 graden. Ook het station in Volkel bereikt die waarde naar verwachting.
Warme lucht de oorzaakDie waarden verpulverden zaterdag eerdere records. Volgens MeteoGroup is het nog nooit zo warm geweest in Brabant voor deze tijd van het jaar.
Daarnaast is het zaterdag ook de warmste 18 oktober sinds de metingen begonnen. Het laatst gebeurde dat bijvoorbeeld in Eindhoven in 2012.
De uitzonderlijke temperatuur komt door verschillende factoren, legt weerman Casper Hootsen uit. "Er bestaat een kans dat de klimaatverandering een rol speelt, maar dat is niet het enige. Momenteel trekt er warme lucht boven Nederland die oorspronkelijk uit noordwest-Afrika komt. Daarbij schijnt ook de zon nog eens."
Zondag ook mooi weerZondag wordt een warme dag met temperaturen van 20 graden of hoger zo luidt de weersverwachting. Een recordwarmte wordt niet verwacht, want in 1921 was op 19 oktober 23,6 graden. In Brabant wordt het naar verwachting zo'n 22 graden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.