Video

Buurtbewoners juweliersechtpaar aandacht beu: 'We willen rust!'

18 oktober 2014 om 19:59
nl
De buren van het juweliersechtpaar in Deurne zijn alle aandacht beu. Sinds de overval in maart is de buurt veranderd. Meerdere malen per dag rijdt er politie door de straat en er was lange tijd een samenscholingsverbod. "Zelfs het buurtfeest kon deze zomer niet doorgaan vanwege de veiligheid", vertelt een buurtbewoonster.
Geschreven door

Sinds de overval is het drukker in de straat, zowel media als 'ramptoeristen' komen regelmatig een kijkje nemen. "Vroeger speelden hier kinderen. Nu komen die niet meer buiten zonder dat daar een ouder bij is", vertelt de buurtbewoonster.
BedreigingVrijdagavond werd bekend dat het echtpaar bedreigd wordt. Volgens advocaat Jan-Hein Kuijpers heeft de Criminele Inlichtingen Eenheid van de politie in Eindhoven opgevangen dat mensen uit het criminele circuit het juweliers echtpaar iets wil aandoen.
Sociale controleEen buurtbewoonster vertelt dat ze een extra oogje in het zeil houdt: "Als we een sigaretje willen roken, doen we dat tegenwoordig vòòr het huis. Zo kunnen we de boel beter in de gaten houden."
Een andere bewoonster benadrukt dat het echt tijd wordt voor rust is. "Die mensen hebben al zo veel meegemaakt. Het zou fijn zijn als ze het boek eindelijk kunnen sluiten, maar het wordt ze zo niet makkelijk gemaakt."
Twee overvallers doodgeschotenJuwelier Goldies was op 28 maart doelwit

van een fatale overval. Daarbij kwamen twee overvallers om het leven. Het ging om de 20-jarige Abdel H. en de 29-jarige Youssef F. Juweliersvrouw Marina opende het vuur op de overvallers toen haar man in hun winkel werd aangevallen.
Eind september werd bekend dat Marina niet wordt vervolgd. Volgens justitie

was er sprake van noodweer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.