Deel perron station Tilburg ingestort: één ernstig gewonde

18 oktober 2014 om 20:23 • Aangepast 21 november 2020 om 22:03
nl
Een gedeelte van een perron op station Tilburg is zaterdag aan het begin van de avond ingestort. Een man is ernstig gewond geraakt. Bij de instorting zou een betonzaag op hem zijn gevallen. Rond vijf voor zeven is het slachtoffer door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is gewond aan zijn been en zijn gezicht maar is niet in levensgevaar.
Profielfoto van
Geschreven door

Tijdens bouwwerkzaamheden stortte een gedeelte van het perron in. Een grote betonnen plaat kwam naar beneden. Het is nog niet duidelijk hoe dit kon gebeuren.
Het ongeluk gebeurde bij de Willem II-passage onder het spoor. Met die tunnel moeten voetgangers en fietsers in de toekomst naar de andere kant van het station gaan.

Wachten op privacy instellingen...

Enorme knal“Ik hoorde een enorme knal. Ik zag dat het platform naar beneden is gestort en dat mannen erop of half eronder lagen. Ik ben er naartoe gerend, zag bloed liggen en heb 112 gebeld. Iedereen was in paniek", meldt een ooggetuige aan Omroep Brabant.
Volgens een van de omstanders wilde de bouwvakker nog even wat afmaken toen een gedeelte van het perron instortte. Hierbij zou een betonzaag op de man zijn gevallen. Het slachtoffer was wel aanspreekbaar vlak na het ongeval. De man zou er echter slecht aan toe zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Traumahelikopter geland voor station Drie ambulances en drie politiewagens kwamen ter plekke. Ook een traumahelikopter is opgeroepen. Deze is rond kwart voor zeven geland op de weg voor het station.
Grote verbouwingStation Tilburg wordt momenteel verbouwd. In de herfstvakantie rijden er geen treinen van en naar het centraal station van Tilburg. Van zaterdag 18 tot en met donderdag 23 oktober zijn reizigers een half uur tot een uur langer onderweg. De NS zet bussen in. De Spoorlaan bij het station is nog dicht tot en met vrijdag 24 oktober.
De werkzaamheden op het station zijn niet gestopt. Op een webcam van ProRail op het station is gericht is te zien dat er zaterdagavond nog druk werd gewerkt na het ongeval.

Wachten op privacy instellingen...

Onderzoek Inspectie SZV en ProRailDe politie heeft laten weten dat de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) onderzoek gaat doen naar het ongeval. Daar is de Inspectie SZV zaterdagavond al mee gestart. Ook spoorbeheerder ProRail stelt een onderzoek in.

De gemeente Tilburg heeft op internet een bericht geplaatst over het ongeluk met de bouwzaag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.