Willem II in eigen huis onderuit tegen Vitesse: 'We hebben alles gegeven'

18 oktober 2014 om 21:57 • Aangepast 21 november 2020 om 22:02
Willem II is zaterdagavond in eigen huis flink onderuit gegaan tegen Vitesse. De Arnhemmers waren met 1-4 te sterk voor de Tilburgers. Wel wist Willem II het Vitesse lange tijd moeilijk te maken. Ben Sahar redde de eer voor de thuisclub.

Het is de derde overwinning van Vitesse op rij. Bij de vorige twee zeges, op FC Dordrecht en ADO Den Haag, maakten de Arnhemmers beide keren zes doelpunten. Zo ver liet Willem II het echter niet komen.
Redelijke start Willem IIDe Tilburgers boden aanzienlijk meer tegenstand en kregen voldoende kansen op meer. Zo liet Ali Messaoud na een half uur na te scoren. De middenvelder kreeg vrij baan naar Piet Velthuizen, maar de Vitesse-doelman redde prima met een voet.
Op dat moment stond Vitesse al voor. De 0-1 kwam nogal fortuinlijk tot stand. De van een blessure teruggekeerde Davy Pröpper zag zijn afstandsschot na een kwartier spelen via een Tilburgs been achter de kansloze doelman Kostas Lamprou belanden (0-1). Eerder was Samuel Armenteros dicht bij de 1-0, maar de spits van Willem II kreeg zijn voet net niet goed tegen voorzet van linksback Mitchell Dijks.
Tilburgers blijven gevaarlijkBeide ploegen leken de rust ook met de tussenstand van 0-1 te gaan halen. Terwijl Willem II al met de gedachten bij de thee leek, zette Vitesse echter nog één keer aan en na een prima kaats van Abiola Dauda bracht Bertrand Traoré met een schuiver de ruststand op 0-2.
Willem II kwam echter sterk uit de kleedkamer, wat in de 57e minuut in de aansluitingstreffer resulteerde. Ben Sahar, weer terug na het vorige competitieduel te hebben gemist vanwege interlandverplichtingen, punterde de bal na een pass van Armenteros achter Velthuizen. De Israëliër had tien minuten later graag de 2-2 willen maken, maar invaller Bruno Andrade zag hem na een scherpe counter over het hoofd en ging voor eigen succes. Zijn bal ging naast.
Vitesse oppermachtig Uiteindelijk was het echter Vitesse dat nog scoorde. Nadat Marko Vejinovic eerder nog de lat had geraakt, zorgde Denis Olinik in de 88e minuut voor de 1-3, waarna Dauda de eindstand in blessuretijd nog wat erger maakte voor Willem II: 1-4.

'We hadden toch wat kansjes'Frank van der Struijk was niet echt blij na de wedstrijd. “Zij hadden het lastig, zeker na de 1-2. Dan krijg je nog wat kansjes, maar op de counter verlies je het toch. Zuur. We hebben wel alles gegeven en het Vitesse heel moeilijk gemaakt. Ik hoorde Pröper ‘poeh poeh’ zeggen, dat zegt wel wat. Twee ploegen met dezelfde speelstijl. Dan kan je een leuke wedstrijd krijgen.”
Volgens Jordens Peters was onnodig om uiteindelijk met 1-4 te verliezen. "Dat voelt niet goed. In de laatste minuten moet je gewoon achter de bal blijven en die tegengoals voorkomen. Maar goed, Vitesse gaat minimaal bij de beste vijf komen. En we hebben ze het wel moeilijk gemaakt. We hadden nog wat kansen op de 2-2, helaas viel die niet.”
Stand Vitesse staat na de zege achtste met 14 punten uit negen duels. Willem II volgt op twee punten.