Video

Zonovergoten Circo Circolo brengt vrolijke, virtuoze circusacts - Foto's

20 oktober 2014 om 15:24 • Aangepast 21 november 2020 om 22:02
nl
De grond op het festivalterrein van Circo Circolo in Liempde was nog een beetje drassig. Verder herinnerde niets aan de regen van de afgelopen dagen, want het tweejaarlijkse circusfestival beleefde een uitzonderlijk warme zaterdag waarbij de temperatuur de 23 graden aantikte. Herfstvakantie in Brabant, en dan met opgestroopte mouwen en een zonnebril op de neus genieten van de zonovergoten circusstad. Bekijk de fotoserie.
Profielfoto van
Geschreven door

Het is de vijfde keer dat Circo Circolo op Landgoed in Liempde herrijst. Tien dagen lang zijn er allerlei acts uit binnen- en buitenland te zien.

Wachten op privacy instellingen...

Engelse fansHet evenement is geliefd in binnen- en buitenland. Mary Elfinck komt uit Engeland maar ze is al voor de derde keer speciaal in Nederland voor de acrobatische voorstellingen. "In Engeland kennen we natuurlijk het principe circus wel, maar niet in deze vorm. Het is de perfecte balans tussen muziek, dans, clowneske humor en ontroering. Ik geniet hier zo van!"
FotoreportageOnze fotografe was zaterdag bij Circo Circolo voor een reportage. Klik hier om de fotoserie te bekijken.
Circusartiesten met verstandelijke beperkingDe voorstelling 'Complicités' van het Belgische gezelschap La Bande de Z'Oufs is totaal uitverkocht. Elf mensen met een verstandelijke beperking werken samen met zeven circusartiesten. Ze maken muziek, zwieren als acrobaten door de piste, springen op skippyballen en dansen door levensgrote hoepels. Het resultaat is een liefdevol optreden dat op sommige momenten oprecht ontroerd.

Wachten op privacy instellingen...

Op het programma staan verder optredens van het Canadese gezelschap Flip Frabique, het Zweedse Cirkus Cirkör, Sebastien Wojdan en Magmanus.
Op expeditie in het woudDe Fontys Academy for Circus and Performance Art neemt het publiek mee de bossen in op Landgoed Velder. Gewapend met verrekijkers gaat het op expeditie, op zoek naar kleurrijke jongleurs en acrobaten, verstopt in het woud.
Circo Circolo duurt nog tot en met 26 oktober.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.