Lemz grote winnaar Dutch Design Awards met Sweetie, Helmonder Dave Hakkens krijgt stimuleringsprijs

19 oktober 2014 om 02:27 • Aangepast 21 november 2020 om 22:02
nl
In het Klokgebouw in Eindhoven zijn zaterdagavond de jaarlijkse Dutch Design Awards uitgereikt. De designprijzen werden ditmaal verdeeld in zes categorieën. Daarnaast waren er prijzen voor jong talent (Young Designer Award) en de beste opdrachtgever (Best Client Award). Grote winnaar is Lemz: het ontwerpbureau won met Sweetie in de categorie Service & Systems, en sleepte ook de Future Award in de wacht.
Profielfoto van
Geschreven door

Industrieel ontwerper Dave Hakkens uit Helmond ontving de speciale stimuleringsprijs voor jong talent, de Young Designer Award. De ontwerper van onder meer de 'blokkentelefoon' werd door de jury vooral geroemd om hoe hij het publiek betrok bij het ontwikkelen van zijn ontwerpen.
Artis kwam als beste opdrachtgever uit de bus en werd bekroond met de Best Client Award.

Wachten op privacy instellingen...

Future AwardSweetie, ontwikkeld voor Terre des Hommes, bestrijdt online sekstoerisme via een avatar die het uiterlijk van een jong meisje heeft. Met de Future Award voor Lemz beloont de internationale jury, onder voorzitterschap van Atzo Nicolai (DSM), een ontwerpproject met een sterk journalistieke benadering dat raakt aan een relevant thema en zowel juridische als ethische vragen opwerpt.
Voor de jury is Sweetie niet alleen een overtuigend voorbeeld van wat design voor ons kan betekenen, maar stelt het ook de rol van design ter discussie.
Andere categorieënWinnaars in de andere categorieën zijn Sochi Project (Kummer & Herrman, Communication); Rescue Tip Board (Spark design & innovation, Product); Rotterdam Centraal (Benthem Crouwel, MVSA Architects and West 8, Habitat); Haute Couture najaar 2013 (Viktor&Rolf, Fashion); en The In Vitro Cookbook (Next Nature Network, Design Research).

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.