Partij Maasdonk stapt uit coalitie vanwege wegsturen wethouder Jeanne Moon - Omroep Brabant

Partij Maasdonk stapt uit coalitie vanwege wegsturen wethouder Jeanne Moon

19 oktober 2014 om 09:04
nl
De fractie van Partij Maasdonk is uit de coalitie van de gemeente Maasdonk gestapt. Dat meldt de partij op haar website. Partij Maasdonk is het er niet mee eens dat wethouder Jeanne Moon van de partij met een motie van wantrouwen is weggestuurd.
Geschreven door

Moon werd beschuldigd van schijn van belangenverstrengeling. Het gaat om de rol en inbreng van de wethouder bij de herziening van bestemmingsplan Heiduinen. Partij Maasdonk was in de raadsvergadering van 23 september de enige die Moon steunde.
Niet in strijd met integriteitVolgens Partij Maasdonk is uit een onderzoek van bureau Hordijk& Hordijk gebleken dat de wethouder niet in strijd met haar integriteit heeft gehandeld en dat er geen sprake is van belangenverstrengeling.
De partij schrijft in een verklaring dat ze niet begrijpt waarom de meerderheid van de raad voor zo’n ingrijpende maatregel heeft gekozen.
Nog drie maandenDe gemeente Maasdonk houdt bijna op te bestaan. In januari wordt de gemeente in tweeën gesplitst: Geffen hoort straks bij de gemeente Oss en Nuland en Vinkel bij de gemeente Den Bosch.
Partij Maasdonk zat in de coalitie met CDA en Partij Dorpsbelangen. De partijen hebben besloten dat zij Maasdonk tot eind december samen besturen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.