Sport zondag: handballers Tachos winnen, Heemskerk verslaat Kromowidjojo

19 oktober 2014 om 12:22 • Aangepast 21 november 2020 om 22:02
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor springruiter Leopold van Asten, darter Willem Mandigers, de handballers van Tachos. zwemster Ranomi Kromowidjojo, veldrijders Mathieu van der Poel en Sanne van Paassen en de ijshockeyers van Kemphanen.
Profielfoto van
Geschreven door


Heemskerk klopt Kromowidjojo op 100 vrijNa haar zege zaterdag op de 50 meter vrij is zwemster Ranomi Kromowidjojo zondag bij het internationale Zwemfestival van Aken als tweede geëindigd op de 100 meter vrij. Femke Heemskerk troefde de olympisch kampioene in het 25 meterbad af: 51,66 tegen 51,84. Kromowidjojo keerde in Aken terug in het wedstrijdbad na een pauze waarin ze onder meer de Europese kampioenschappen liet schieten. Onder coach Patrick Pearson is ze in voorbereiding op de WK kortebaan in december in Doha.
Ze kon leven met haar nederlaag. "Ik heb hier super gezwommen dat is voor mij het belangrijkste. Femke was sneller, maar zij is al heel goed in vorm. Mijn 50 en 100 vrij gingen allebei lekker. Het waren al behoorlijk goede tijden. Hier kan ik verder mee." Kromowidjojo staat nog steeds achter haar besluit de EK langebaan te laten schieten. "Ik heb lekker getraind en geïnvesteerd. Ik hoop dat dit er nu uitkomt." Haar eerste echte test is in Doha. "Daar wil ik echt weer knallen."
Derde Nederlands record voor HeemskerkFemke Heemskerk heeft zondag bij het International Swim Festival in Aken ook het Nederlands record op de 200 meter vrij aangescherpt. Ze kwam in de finale tot een tijd van 1.51,72. Heemskerk haalde een heel stuk van de oude toptijd af, die sinds vorig jaar al met 1.52,25 op haar naam stond. Het wereldrecord is met 1.51,17 in handen van de Italiaanse Federica Pellegrini.
Heemskerk verbeterde in Aken eerder al de records op de 200 en 400 meter wisselslag. Ze was blij met haar optreden in het 25-meterbad in de Duitse plaats. In totaal zwom ze tien races. "Ik heb hier aardig wat barrières doorbroken. Ik had dit nooit verwacht."
Van der Poel en Van Paassen stellen teleur in ValkenburgLars van der Haar heeft zondag de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. Kevin Pauwels werd tweede, Corné van Kessel pakte verrassend de derde podiumplek. Mathieu van der Poel uit Hoogerheide wist niet te overtuigen bij de beloften. HIj werd zesde op meer dan anderhalve minuut van winnaar Michael Vanthourenhout.
De overwinning bij de vrouwen ging naar de Amerikaanse Katherine Compton. Sanne van Paassen uit Vlierden werd negende.

Wachten op privacy instellingen...

Tachos middenmoter na zegeDe handballers van Tachos hebben de competitiewedstrijd tegen het Haagse Hellas zaterdag met grote cijfers gewonnen. Het duel in Waalwijk eindigde in 24-15. Tachos staat vijfde in de eredivisie met acht punten uit zeven wedstrijden. Hellas is hekkensluiter met één punt.
Kemphanen onderuitDe ijshockeyers van Kemphanen hebben de competitiewedstrijd tegen Heerenveen zaterdag verloren. Heerenveen was met 4-1 duidelijk een maatje te groot voor de Eindhovenaren. Kemphanen is hekkensluiter in de eredivisie. De club is na drie wedstrijden nog puntloos.
Van Asten tiende in OsloSpringruiter Leopold van Asten uit Duizel is zaterdag tiende geworden tijdens een wedstrijd om de Grote Prijs van Oslo. Door vier strafpunten in de barrage zat een topklassering er niet in. Van Asten reed in Oslo op zijn paard Carina. De Engelsman Michael Withaker met Viking won.
Mandigers treft Larsson op LakesideWillem Mandigers moet het in januari tijdens zijn debuut op Lakeside, het officieuze WK darts van de bond BDO, opnemen tegen de Zweed Daniel Larsson. Dat heeft de loting uitgewezen. Als hij Larsson verslaat, moet hij het opnemen tegen Alan Norris. Die haalde vorig jaar nog de finale in Frimley Green. Bij de vrouwen moet Anneke Kuijten uit Geldrop - ook zij debuteert - het opnemen tegen veelvoudig wereldkampioene Trina Gulliver.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.