Video

Omgeving ingestort perron station Tilburg zondag hele dag afgesloten

19 oktober 2014 om 15:44
nl
De omgeving van het ingestorte perron op station Tilburg is zondag de hele dag afgesloten. Bouwwerkers proberen de betonplaat op een gecontroleerde manier naar beneden te halen. Daar zijn ze naar verwachting tot zeker zes uur ’s avonds mee bezig, meldt ProRail.
Geschreven door

De vorderingen zijn te volgen via een webcam.
De fietsenstalling bij de Willem II-passage blijft onbereikbaar zolang de werkzaamheden aan de gang zijn. Mensen die hun fiets er hebben gestald, kunnen hem dus ook niet ophalen.
Bouwvakker gewond Een gedeelte van het perron stortte zaterdagavond in. Een grote betonnen plaat kwam naar beneden. Een bouwwerker raakte daarbij ernstig gewond. Hij ligt in het ziekenhuis.
Loomans Groep, de werkgever van het slachtoffer, laat weten dat de bouwvakker volgens de laatste berichten buiten levensgevaar is. Hij zou een gebroken enkel en aangezichtsbreuken hebben.
VerbouwingStation Tilburg wordt momenteel verbouwd. De werkzaamheden in de Stationspassage gaan gewoon door. ProRail verwacht zondag aan het eind van de dag meer te weten over hoe de planning van de verbouwing van de Willem II-passage er verder uit gaat zien.
De politie heeft laten weten dat de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) onderzoek gaat doen naar het ongeval. Daar is de Inspectie SZV zaterdagavond al mee gestart. Ook spoorbeheerder ProRail stelt een onderzoek in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.