Eén op de tien dj's in DJ Mag Top 100 komt uit Brabant, nieuw talent bestormt de lijst

19 oktober 2014 om 15:59 • Aangepast 21 november 2020 om 22:02
nl
Waar een kleine provincie groot in kan zijn: tien Brabanders horen bij de beste 100 dj's ter wereld. Dat dan de nummer 1 DJ Mag Top 100, Hardwell, ook nog uit Brabant komt, is natuurlijk de kers op de taart, maar we hebben dus veel meer Brabants dj-talent.
Profielfoto van
Geschreven door

Firebeatz is nieuwkomer met plek 56 in de lijst. Het danceduo is ontstaan op de Rockacademie in Tilburg.
De helft van het duo, Tim SMulders is ook daadwerkelijk een Tilburger. Firebeatz is razendsnel populair geworden en werkte al samen met beroemdheden als Pitbull, Snoop Dogg, Calvin Harris en Timbaland.

Wachten op privacy instellingen...

Over de op een na hoogst genoteerde Brabander is al enorm veel verteld. Zelf had hij jarenlang de eer, om zichzelf de beste dj ter wereld te noemen, maar dat stokje is dus overgenomen door stadgenoot Hardwell. Tiësto uit Breda staat op de vijfde plek in de lijst.
Flink gestegenDan zijn er nog een aantal Brabantse dj's die flink zijn gestegen in de DJ Mag Top 100. Showtek ging tien plaatsen omhoog nummer 17. Showtek is ook een duo, bestaand uit de Eindhovense broers Sjoerd en Wouter Janssen. Ze werkten al samen met onder meer David Guetta en Chris Brown.
Bredanaar Fadil El Ghoul, oftewel R3hab steeg 35 plaatsen naar 23. Hij mixte nummers voor grootheden als Madonna, Lady Gaga en Katy Perry.

Wachten op privacy instellingen...

Zijn stadsgenoot Daan Romers doet het ook heel goed onder zijn artiestennaam Dannic. Hij stijgt maar liefst 44 plaatsen in de lijst en staat nu op nummer 30.
Alle Brabanders in de DJ Mag Top 100:
1. Hardwell (Robbert van der Corput) uit Breda 5. Tiësto (Tijs Michiel Verwest) uit Breda 17. Showtek (broers Sjoerd en Wouter Janssen uit Eindhoven) 18. W&W (Wardt van der Harst uit Breda en Willem van Hanegem (niet uit Brabant)) 23. R3hab (Fadil El Ghoul) uit Breda 30. Dannic (Daan Romers uit Breda) 35. Fedde Le Grand uit Tilburg (geboren in Utrecht, maar woont al jaren in Tilburg)47. Brennan Heart (Fabian Bohn) uit Tilburg51. Sander van Doorn (Sander Ketelaars) uit Eindhoven 56. Firebeatz uit Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.