Hockeysters Den Bosch nieuwe koploper na winst op SCHC, Oranje Zwart en MOP winnen

19 oktober 2014 om 17:03 • Aangepast 21 november 2020 om 22:01
De hockeydames van HC Den Bosch hebben zondagmiddag met 3-2 van SCHC gewonnen. Hierdoor neemt HC Den Bosch de koppositie over van Laren. De Eindhovense dames wisten in Bloemendaal de plaatselijke HC te verslaan met 0-1. Oranje Zwart staat nu op plek vier in de hoofdklasse dames. MOP uit Vught versloeg Hurley in de slotfase met 2-1.

Den Bosch wist snel op 1-0 te komen door een doelpunt van Lidewij Welten. Claire Verhagen zorgde in de twintigste minuut voor de gelijkmaker. Nog voor rust wist Marlies Verbruggen een strafcorner van Maartje Paumen in de rebound te benutten.
Den Bosch weer aan kopIn de tweede helft wist Vera Vorstenbosch in de 43e minuut de voorsprong van Den Bosch uit te breiden. Daarna lukte het de Bossche dames niet om de wedstrijd definitief te beslissen. Maike Stockel wist de 3-2 in te tikken.
Daarna lukte het SCHC niet meer om langszij te komen. Omdat Laren niet wist te winnen van Kampong, 2-2 gelijkspel, gaat HC Den Bosch weer aan kop.
Oranje Zwart naar plaats vierDe Eindhovense dames waren zondagmiddag te sterk voor Bloemendaal. Dankzij een strafcorner van Valerie Magis werd Bloemendaal verslagen. Door de winst staat Oranje Zwart nu op plaats vier. Deze plek is goed voor het spelen van play-offs.

Donja Zwinkels beslist wedstrijdDe dames van MOP uit Vught hebben thuis met 2-1 van Hurley gewonnen. De doelpunten vielen in de tweede helft. Donja Zwinkels wist de 1-0 in te tikken nadat Wisniewska de bal inbracht. Vier minuten voor tijd werd het 1-1. Donja Zwinkels wist de wedstrijd te beslissen door diep in de reguliere speeltijd MOP op 2-1 te zetten.
De hockeyploeg uit Vught staat nu op plaats zeven in de hoofdklasse dames met tien punten uit acht wedstrijden.