Hockeymannen Oranje Zwart verslaan Tilburg, Den Bosch te sterk voor Push

19 oktober 2014 om 18:26
De mannen van Oranje Zwart hebben de Brabantse derby tegen Tilburg zondagmiddag met 5-1 gewonnen. De andere Brabantse derby tussen Push uit Breda en Den Bosch werd gewonnen door de Bosschenaren met 0-2. De hockeymannen uit Eindhoven staan nu op de tweede plek in de hoofdklasse heren.

Oranje Zwart kwam in de 22e minuut op voorsprong door Jelle Galema. Daarna waren het Thomas Bries (23e) en Bob de Voogd (30e) die de thuisploeg op 3-0 wisten te zetten.
Oranje Zwart gedeeld eersteIn de tweede helft gingen de Eindhovenaren verder waar de gebleven waren. Bob de Voogd (45e) wist de 4-0 in te tikken met een goede uithaal. Russell Ford wist echter nog wat terug te doen voor Tilburg door een strafcorner te benutten.
Het was Rob Reckers die vlak voor tijd de 5-1 eindstand op het scorebord zette. Door de winst staat Oranje Zwart nu tweede achter Kampong. Net als de club uit Utrecht heeft Oranje Zwart zeventien punten uit zeven wedstrijden, maar Kampong heeft een beter doelsaldo. Tilburg staat voorlaatste.
Den Bosch zet Push opzijPush uit Breda wist het thuisvoordeel zondagmiddag tegen Den Bosch niet te benutten. Bram van Groesen wist een goed genomen strafcorner in te tikken in de 37e minuut. Die voorsprong wist Dominic Bowden verder uit te breiden door in de 63e minuut de 2-0 binnen te tikken.
Door de winst staat Den Bosch nu op de zevende plek in de hoofdklasse heren met tien punten uit zeven wedstrijden. Push staat laatste met één punt uit zeven wedstrijden.