Video

Michel Verhagen uit Breda Nederlands kampioen judo, stadsgenoot Roy Meyer niet

19 oktober 2014 om 19:34 • Aangepast 21 november 2020 om 22:01
nl
De Bredase judoka Michel Verhagen is zondagmiddag de opvolger geworden van Noël van 't End als kampioen in de klasse -90 kg. Hij was op het NK Judo in Rotterdam op een straf te sterk voor Dax Biesbrouck. Zijn stadsgenoot Roy Meyer was de grote favoriet in de klasse boven de 100 kilo, maar de Bredanaar werd verrast door judoka Marvin de la Croes.
Profielfoto van
Geschreven door

Ondanks het niet al te sterke deelnemersveld was Verhagen blij met zijn overwinning. "De plak is binnen. Niet iedereen is erbij, dat is jammer. Maar ik ben hier zo blij mee. Vorig jaar was het brons, nu goud. Ik denk dat ik vanavond nog wel even een biertje ga pakken met vrienden om het te vieren."

Wachten op privacy instellingen...

De la Croes verrast Roy MeyerJudoka Marvin de la Croes heeft bij het Topsportcentrum van Rotterdam bij de NK verrassend de titel opgeëist in de klasse boven 100 kilo. De voormalig wereldkampioen bij de junioren versloeg in de finale de favoriet Roy Meyer uit Breda. Het was voor De la Croes, die jarenlang te boek stond als een groot talent, zijn eerste titel bij de senioren. Jur Spijkers uit Tilburg eindigde als derde.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik ben terug uit m'n winterslaap", grapte de 25-jarige Arnhemmer die onduidelijk bleef over zijn toekomst. "Ik ben een aparte vogel en kan nu nog niet zeggen of ik weer fulltime topsport ga bedrijven. Dat hangt van veel factoren af." De la Croes klopte Meyer op ippon.

Overige titelsNeal van de Kamer, een andere uitgesproken favoriet, viel buiten de medailles in de klasse -81 kg. De titel in deze klasse ging naar Nick Kellij, die in de eindstrijd op ippon te sterk was voor Hidde Wolterbeek. Sanne Verhagen uit Best had zich eerder al afgemeld voor het NK.
De overige titels op zondag gingen naar Yvonne Odink (-70 kg), Karen Stevenson (-78 kg), Lena Buseman (+78 kg) en Timo Lesterhuis (-100 kg). Odink klopte haar clubgenote Natascha Ausma met yuko, Stevenson deed hetzelfde met Barbara Cikic, terwijl ook Buseman haar opponente Tessie Savelkouls met yuko versloeg en haar titel prolongeerde. Lesterhuis, vorig jaar nog tweede, versloeg zijn clubgenoot Bas Rosenmuller.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.