Veertien gestolen vogels vogelpark Avifauna teruggevonden in schuur in Den Bosch

20 oktober 2014 om 12:05
nl
In een schuur in Den Bosch zijn veertien van de 36 gestolen vogels van het vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn teruggevonden. Een aantal vogels verkeert in zorgwekkende toestand. Eén vogel is overleden. De politie vond de vogels bij een inval op vrijdag 10 oktober.
Geschreven door

De vogels zijn medio september gestolen uit het vogelpark. Onder de 36 verdwenen vogels zitten zeldzame vogels als toekans, neushoornvogels, kaketoes, kraagpapegaaien, koningsglansspreeuwen en Dumont Beo’s.
Beloning 5000 euroEind september werden in Nijmegen ook al enkele gestolen vogels gevonden. Ook trof de politie eerder al een dier aan in een achtertuin in Den Bosch. De vogels zijn al weer terug in het vogelpark. De overige negentien gestolen vogels zijn nog zoek.
Het park heeft een beloning van 5000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de gestolen vogels en de daders. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.  
Vogels zien vliegenDe politie roept de hulp in van het publiek, met name in en rond Den Bosch, om verder met het onderzoek te kunnen komen. De afgelopen tijd kwamen al meldingen binnen van mensen die de vermiste vogels mogelijk hebben zich vliegen langs het spoor Geldermalsen-Zaltbommel en in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.