Burgemeester Rombouts van Den Bosch stelt werkkamer open tijdens raadsverkiezing

20 oktober 2014 om 13:52
nl
Bosschenaren kunnen op 19 november hun stem voor de gemeenteraad uitbrengen op een paar bijzondere plekken. De meest in het oog springende is de Oranjegalerij in het stadhuis en wie daar stemt mag meteen een kijkje nemen in de werkkamer van burgemeester Ton Rombouts.
Geschreven door

Inwoners van Den Bosch gaan 19 november naar de stembus omdat de gemeente samen gaat met een deel van de gemeente Maasdonk.  
Voor het eerst kan er gestemd worden in de Oranjegalerij in het stadhuis. Die heeft haar naam te danken aan de serie portretten van Oranjevorsten. Van de vader des vaderlands prins Willem I tot en met Koningin Beatrix. Mensen die hier hun stem uitbrengen, kunnen daarna een kijkje nemen in de kamer van de burgemeester.
Stedelijk museumStemmen kan ook in het auditorium van het nieuwe Stedelijk Museum. Daar is in het auditorium een bijzondere stemlocatie. De Braziliaanse broers Campana bekleedden de ruimte met 72 Brabantse koeienhuiden en bouwden muren van bijna 200 laagjes hout. Mensen die hier stemmen, kunnen gratis een kijkje nemen in het museum en de actuele tentoonstelling.
Nieuw is ook dat er gestemd kan worden in het Groot Tuighuis. Wie gaat stemmen in het Groot Tuighuis, kan een rondleiding volgen met een van de medewerkers van de afdeling Bouwhistorie, Archeologie en Monumenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.