Mogelijk tweede dader betrokken bij zware mishandeling Jo Vlemmix uit Eindhoven

20 oktober 2014 om 20:17 • Aangepast 24 april 2020 om 18:47
nl
De politie is op zoek naar een mogelijk tweede dader in de zaak van de mishandelde Jo Vlemmix uit Eindhoven. Dat maakte de politie maandagavond bekend in Bureau Brabant.
Geschreven door

Er is geen signalement van de mogelijk tweede dader gegeven. In tegenstelling tot de eerste dader is de mogelijk tweede dader niet vastgelegd op videobeelden.
Ook is de politie op zoek naar een anonieme tipgever die interessante informatie over de zaak heeft gegeven.
Zware mishandeling op begraafplaats EindhovenIn maart werd de 87-jarige Jo Vlemmix zwaar mishandeld op een begraafplaats in Eindhoven. Dat gebeurde op het moment dat hij het graf van zijn vrouw bezocht op de begraafplaats achter de St. Petruskerk in Eindhoven.
De belager nam toen 120 euro mee. Later werd de portemonnee van Jo Vlemmix leeg teruggevonden. Tien weken later kwam Vlemmix zijn belager per toeval tegen. Hij ging zelfs in de achtervolging maar raakte de verdachte kwijt.
'Anonieme tipgever gezocht'De mishandeling van Jo Vlemmix kreeg veel aandacht in regionale en nationale opsporingsprogramma's. Een van de anonieme tips zou interessante informatie hebben opgeleverd.
De politie is op zoek naar deze tipgever. Deze kan zich melden bij Team Nationale Criminele Inlichtingen op het nummer 079 345 8999. Andere tipgevers zijn uiteraard ook welkom.  
StomverbaasdJo Vlemmix is enorm verrast door de nieuwe ontwikkelingen. "Een tweede dader, hebben ze de eerste al dan?", zegt Vlemmix wat zuur terwijl hij de uitzending van Bureau Brabant bekijkt. Het bestaan van een tweede dader is nieuw voor hem. "Deze informatie hebben ze niet van mij, ik wist hier helemaal niets van. Ik vind het raar dat ik het op deze manier moet horen."
Dinsdagavond was er ook aandacht voor de zaak in Opsporing Verzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.