Man die zondag overboord sloeg dood gevonden in Oude Maasje bij Waspik

20 oktober 2014 om 18:49
nl
In het Oude Maasje bij Waspik is een dode man uit het water gehaald. Het gaat om de 57-jarige man uit Oostmalle die zondag met zijn vrouw in het water viel tijdens een boottochtje. De vrouw wist vrij snel aan de kant te komen, maar haar man lukte dat niet. Mogelijk werd hij geraakt door de schroef van de boot.
Geschreven door

Het Belgische koppel voer rond een uur 's middags met hun boot vanuit de haven over het Oude Maasje in de richting van de Biesbosch.
Wind sloeg onder de bootDe man stond achter het stuur en de vrouw voorop. Vermoedelijk is de wind onder de rubberboot geslagen, waardoor de man wilde corrigeren.
De boot kwam mogelijk met een harde klap terug op het water en daardoor sloegen de man en vrouw overboord. Daarna ging de boot cirkelen. Daarbij zou de man door de schroef van de boot zijn geraakt.
Mensen zoeken meeOmstanders haalden de vrouw uit het water. De man kwam niet meer boven. Naar de man is twee dagen lang gezocht. Verschillende eigenaren van boten hebben meegezocht.
Een echtpaar uit Drunen stelde belangeloos hun boot ter beschikking aan de hulpverleners. Ook werden een speciale boot van Rijkswaterstaat, een helikopter en duikers ingezet.
Lichaam geborgenMaandagmiddag is de dode man gevonden. Het lichaam is geborgen en wordt overgebracht naar een mortuarium. Daar moet de identiteit nog officieel worden vastgesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.