Toestand van oppas die in Keldonk met kinderen het water inreed is nog kritiek

21 oktober 2014 om 21:50 • Aangepast 21 november 2020 om 22:01
nl
De 64-jarige oppas die maandag met twee kinderen de Zuid-Willemsvaart bij Keldonk inreed, is zorgwekkend. Hij kan daarom niet gehoord worden door de politie. Bij het ongeval kwam de 6-jarige Ryan Manders uit Erp om het leven.
Profielfoto van
Geschreven door

Zijn 3-jarige zusje bleef op een shock en onderkoelingsverschijnselen na, ongedeerd.
De oppas, een kennis van de ouders, ligt nog altijd in kritieke toestand in een ziekenhuis. Omdat de politie hem niet kan verhoren, is de toedracht van het tragisch ongeval van maandagmorgen nog steeds onduidelijk.
De 64-jarige oppas was vrijwel meteen na het ongeluk al niet aanspreekbaar. De politie gaat nu alvast de bakfiets onderzoeken waar de man met de twee kinderen op reed.
Ooggetuige rende naar buiten na ongeval :Een ooggetuige trof doorweekt en huilend het 3-jarig meisje aan. De man, die liever anoniem wil blijven, stond perplex na het fatale ongeval. “Ze riep dat haar broertje nog in het water lag”, blikt de ooggetuige terug.
‘Meisje riep dat haar broer nog in het water lag'Het 6-jarig jongetje Ryan uit Erp heeft zeker een halfuur onder water gelegen, meldt de man, die het ongeval vanuit zijn kantoor zag gebeuren. “Ik keek naar buiten en zag een wat oudere man fietsen. Dat zag ik nog net boven het maisveld uitkomen”, vertelt hij. “Maar opeens zag ik hem niet meer. Ik dacht dat de man was afgestapt om te gaan vissen."

'Ik rende naar buiten'Even later werd bij de man pas duidelijk wat er echt aan de hand was. “Pas toen ik de sirenes hoorde, wist ik dat het niet pluis was. Ik rende naar buiten en trof daar het jonge meisje op de kant aan”, zo omschrijft de ooggetuige de situatie.
Het meisje was doorweekt, maar ongedeerd. De hulpdiensten hebben de oppasser op de kant gelegd en enige tijd gereanimeerd. Op het moment dat iedereen dacht dat er niemand meer in het water zou zijn, stond iedereen perplex door wat er toen gebeurde, vertelt de ooggetuige.
Het 3-jarige meisje zou op dat moment alarm geslagen hebben. ''Het meisje riep dat haar broer nog ergens in het water was. Uiteindelijk hebben ze wel een half uur gezocht naar hem. Toen wist ik eigenlijk al dat het niet goed af zou lopen'', vertelt de ooggetuige.

Wachten op privacy instellingen...

'Kapot geschrokken'Volgens de ooggetuige zou de oppas onwel zijn geworden toen hij het jongetje wilde redden. Door een duikteam werd het jonge slachtoffer naar boven gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.
De ooggetuige is zich ‘kapot geschrokken’. ''Als dat klotemais nu hier niet had gestaan, dan was ik zeker tien minuten eerder geweest en dan had ik de jongen misschien nog kunnen helpen'', vertelt hij geëmotioneerd. Over de oorzaak en precieze toedracht van het ongeval kon de politie nog niets zeggen. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.