Lichtgevende lijnen op Weg van de Toekomst in Oss in gebruik: ‘Rijden door een wonderland'

20 oktober 2014 om 21:38
nl
Automobilisten die over de Weg van de Toekomst in Oss rijden, kunnen sinds kort de lichtgevende lijnen zien. Dat liet ontwerper Daan Roosegaarde maandagavond met trots weten in televisieprogramma De Wereld Draait Door.
Geschreven door

De glow in the dark-lijnen op de N329 absorberen overdag licht en geven dat in het donker weer af. Oss heeft de primeur, maar Roosegaarde meldt dat meerdere mensen interesse hebben in de techniek, onder wie de burgemeester van Tokio. Ook de minister van Infrastructuur en Milieu wil graag een ontwerp voor de Afsluitdijk.
Vlekkeloos is de introductie van de lichtgevende lijnen niet gegaan. Zo werd er in april geconstateerd dat de lijnen niet tegen water konden. De proef werd toen stopgezet. Dit probleem is nu verholpen, meldt de ontwerper.[YouTube:body:http://youtu.be/_qTXJswXo_Q]
'Magie under construction'Op Twitter wordt positief gereageerd op de innovatieve verlichting. "Dit is echt gaaf", schrijft iemand op het sociale platform. Een ander vult aan: "Geweldig en inspirerend. Verf, energie en techniek. Magie under construction."
De N329 ging eind september in één richting dicht voor werkzaamheden vanwege de aanleg van de nieuwe versie van de zogenoemde glowing lines. Roosegaarde ervaart het rijden over de weg in Oss in het donker als 'rijden door een wonderland'.[Tweet:body:https://twitter.com/Detectorracer/status/524250142376226816]
'Smart Highway'De Glowing Lines in Oss maken deel uit van de ‘Smart Highway’. Met dit project willen bouwbedrijf Heijmans en Roosegaarde het Nederlandse (wegen)landschap een poëtisch, verlichtende en innovatieve uitstraling geven.
De minister van Infrastructuur en Milieu heeft aan Roosegaarde gevraagd een nieuw ontwerp te maken voor de Afsluitdijk. Op 12 november gaat het verlichte Van Gogh-Roosegaarde fietspad in Eindhoven open.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.