Mogelijk tweede dader maakt zwaar mishandelde Jo Vlemmix (87) kwaad en ongerust: ‘Het is gevaarlijk’

20 oktober 2014 om 23:00 • Aangepast 21 november 2020 om 22:01
nl
De zwaar mishandelde Jo Vlemmix (87) uit Eindhoven maakt zich zorgen, nadat de politie maandagavond bekendmaakte dat er mogelijk een tweede dader in het spel is. “Ik vind het raar dat ik het op deze manier moet horen. De aanwezigheid van nog een dader is gevaarlijk”, vertelt het slachtoffer geëmotioneerd aan Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Vorige week liet de politie weten dat er nieuwe ontwikkelingen waren in de geruchtmakende mishandelingszaak. Vlemmix werd hiervan niet op de hoogte gesteld en moest het via de media vernemen. “Dat vind ik echt belachelijk”, vertelde het slachtoffer toen.
Maandagavond zaten Jo en zijn dochter aan de televisie gekluisterd. Met welke ontwikkeling zou de politie toch kunnen komen? “Een tweede dader, hebben ze de eerste al dan?”, vraagt de Eindhovenaar zich verbijsterd af. “Deze informatie hebben ze niet van mij.”

Wachten op privacy instellingen...

'Bezorgt me veel onrust'Het slachtoffer omschrijft het nieuws als ‘een late boodschap’. “Dit bezorgt me veel onrust”, vertelt hij geëmotioneerd. “Ik vind het belachelijk dat ze er niets van gezegd hebben. Verbaasd, ben ik.” Er is geen signalement van de mogelijk tweede dader gegeven.
In tegenstelling tot de eerste dader is de mogelijk tweede dader niet vastgelegd op videobeelden. Ook is de politie op zoek naar een anonieme tipgever die interessante informatie over de zaak heeft gegeven.
Zware mishandeling op begraafplaats EindhovenIn maart werd de 87-jarige Jo Vlemmix zwaar mishandeld op een begraafplaats in Eindhoven. Dat gebeurde op het moment dat hij het graf van zijn vrouw bezocht op de begraafplaats achter de St. Petruskerk in Eindhoven.
De belager nam toen 120 euro mee. Later werd de portemonnee van Jo Vlemmix leeg teruggevonden. Tien weken later kwam Vlemmix zijn belager per toeval tegen. Dat weet hij voor 99 procent zeker, zo liet hij weten.
'Anonieme tipgever gezocht'De mishandeling van Jo Vlemmix kreeg veel aandacht in regionale en nationale opsporingsprogramma's. Eén van de anonieme tips zou interessante informatie hebben opgeleverd.
De politie is op zoek naar deze tipgever. Deze kan zich melden bij Team Nationale Criminele Inlichtingen op het nummer 079 345 8999. Andere tipgevers zijn uiteraard ook welkom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.