Voetbalclub Erp rouwt om verlies Ryan Manders (6) na bakfietsongeluk: ‘Hij was zo’n leuke jongen'

20 oktober 2014 om 23:47
nl
De emoties lopen hoog op bij de vrijwilligers, bestuursleden en voetballers van voetbalvereniging RKVV Erp. Het jongetje dat maandagochtend om het leven kwam bij een bakfietsongeluk in Keldonk, blijkt de zesjarige Ryan Manders uit Erp te zijn. “Het is verschrikkelijk”, reageert jeugdvoorzitter Dennis Aalbers op het overlijden van de geliefde F-speler.
Geschreven door

Bij de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van Keldonk reed een oppas met een bakfiets met Ryan en zijn 3-jarig zusje in het water bij Sluis 5. Ryan werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed even later aan zijn verwondingen. “Hij was zo’n leuke en speelse jongen. We gaan hem erg missen”, aldus Aalbers.
'Ze kunnen het niet geloven'De bestuursleden van de Erpse voetbalclub kwamen maandagavond bij elkaar om te praten over het tragische ongeval. Uit respect voor Ryan en de nabestaanden worden zaterdag alle uit- en thuiswedstrijden van de club afgelast. “Iedereen moet de tijd en ruimte krijgen om dit grote verlies te verwerken”, legt de jeugdvoorzitter uit.
Ryan speelde in de F4 bij RKVV Erp. De kinderen hebben verslagen gereageerd op het overlijden van hun vriend, vertelt Aalbers. “Ze kunnen het nog niet geloven”, vertelt hij. De club heeft nog niet gesproken met de ouders. “We wachten nog even af wat onze volgende stap wordt. Dat hangt mede af van wat de nabestaanden willen tijdens het afscheid.”[YouTube:body:http://youtu.be/RqF5HWjOGCo?list=UUp2w6RCcZ2pgCgvNZCN4ciA]
Minuut stilteBij de eerstvolgende wedstrijd wil de vereniging in elk geval een minuut stilte houden en de spelers zwarte rouwbanden laten dragen. “Dat lijkt me wel zo gepast”, aldus Aalbers.
Het 3-jarig zusje van Ryan raakte niet gewond bij het ongeval. Zij zou huilend om hulp hebben geroepen. De oppas ligt nog in het ziekenhuis. Hoe ernstig hij er aan toe is, is niet te zeggen. Deze week zou Ryan zijn zevende verjaardag vieren. [Tweet:body:https://twitter.com/FerencTriki/status/524230110241910785]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.