Video

Boerderij in Liessel verwoest na uitslaande brand: 'Bewoonster hoorde geknetter op zolder'

21 oktober 2014 om 09:52 • Aangepast 21 november 2020 om 22:00
nl
Een grote uitslaande brand heeft een boerderij aan de Hazeldonkseweg in Liessel volledig verwoest. De brand ontstond dinsdagnacht rond vier uur. Er waren vier mensen in de boerderij aanwezig. Zij konden het pand op tijd verlaten en zijn niet gewond geraakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens het ED gaat het om een echtpaar en twee kinderen (10 en 11 jaar). Het derde kind (13) van het gezin is op vakantie. De boerderij was voorzien van een rieten dakbedekking. Daar is weinig meer van over.
'Bewoners hevig ontdaan'"De bewoonster hoorde geknetter op zolder. Ze is in de woonkamer gaan kijken wat er aan de hand was. Toen zag ze al vonken door het plafond komen", vertelt officier van dienst Frank van Oorschot van de brandweer. "Het gezin kon ongedeerd naar buiten komen, maar ze zijn hevig ontdaan. Ze zijn nog niet in staat om op het nieuws te reageren."
De brandweer schaalde op naar grote brand. Blusvoertuigen uit Deurne en Neerkant en een hoogwerker uit Helmond bestreden het vuur. Watertanks en grote pompen uit Best, Deurne en Mierlo werden opgeroepen om van grote afstand water naar het vuur te kunnen pompen.
Rond halfacht was het vuur in de boerderij geblust. Alleen een gasleiding brandt nog. Het vuur is volgens Van Oorschot waarschijnlijk op de bovenverdieping ontstaan. Daar zou alleen een verwarmingsketel staan.

Wachten op privacy instellingen...

Naast de uitgebrande boerderij staat een andere woning, ook met rieten dakbedekking. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg. "Dat was ook onze eerste prioriteit. Toen wij aankwamen bij de brand was al duidelijk dat de boerderij niet meer te redden viel", vertelt Van Oorschot.
AsbestEen meetploeg uit Someren werd opgeroepen om in de omgeving metingen te verrichten. Bij de brand is een redelijke hoeveelheid asbest vrijgekomen. De asbest heeft zich niet in de omgeving verspreid en vormt daarom geen gevaar voor omwonenden.
Ook kwam een ambulance ter plekke. Er vielen geen gewonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.